Bekir EROĞLU


YAFES DEĞİL OĞUZ KAĞAN

YAFES DEĞİL OĞUZ KAĞAN


Değerli okurlar,
Yahudi ve Arapların Soy Ağacı birdir. Yahudi ve Araplar aynı ırktandır yani Sami ırkından.

Bu yüzden Mitolojik hikayelerinde ve dini metinlerde anlatılan kahraman ve ataları da ortaktır. Her iki halk da soylarını İbrahim’e dayandırır.

Biz Türklerin Mezepotamyadaki bu halklar ile bir bağı yoktur. Eliade şöyle der. “Din değiştiren insanlar, kendi soyunu yeni kabul ettiği dinin atasına bağlama gereği duyar. Ancak bu şekilde din değiştirmek çok daha kolay olur.”(1)

Türkler 10-11. yüzyılda din değiştirdiklerinde kendi soylarını Yahudi ve Arapların kendi atası kabul ettiği Yafes’e bağlamışlardır. Bu farklı bir dini benimsemenin en kolay yoludur.

Nasıl Oğuz Kağan, altı Oğlu ve onların soyunun oluşturduğu 24 Boy biz Türklerin ve diğer coğrafyalarda yaşayan Türklerin ortak atası ise, aynı ırktan gelen Arapların ve Yahudilerin mitolojik ve dini hikayelerinde anlatılan Ataları da ortaktır.

Arap ülkelerinin bayraklarında HİLAL göremezsiniz. Onlar milliyetçidir, ırkçıdır, kavmiyetçidirler. Yahudiler üstün ırk olduklarını düşünürler. Araplar da kavmi necip (seçkin) ırk olduklarını düşünürler.

Çünkü yahudiler ve araplar kardeştir. Cezayir ve Pakistan gibi aslen arap olmayan ülkelerin bayraklarında hilal görebilirsiniz. Türklerde zaten hep var. Şayet ki ümmet diye bir şey varsa araplar bu ümmetin dışındadırlar.

Araplar ve Yahudiler kardeş millettir. Yahudilik din değildir. Yahudilerin inandığı dine Musevilik denir. Musevilik ve İslam aynı ağacın dallarıdır. Bugün bir Arap ile Yahudi evlenip çocuk yapsa kan bozulmaz. Bu iki kardeş arada kavga etseler bile yine barışırlar.

Sonuçta bu aile içi kavgadır. Onlar bir gün anlaşır ve muhakkak bir yolunu bulur. Arap-Yahudi meselesinde biz çıkarlarımıza göre hareket etmeliyiz. Bu bir kozdur ve kullanılmalıdır. Müslüman olup olmamakla bu tarz siyasetler güdülmez. Önemli olan Türk ırkının çıkarıdır.

Türkler yüzyıllarca İslam’ın liderliğini yaptı. İslam’ın lideri olduğu halde başka milletleri asimile edeceğine kendi asimile oldu. İslam Araplara özgü bir din değildir, ama emeviler içindeki çoğu şeyi boşalttı ve Arap-Yahudi kültürü ve adeti ile doldurdu.

Ama bunu lehimize çevirebilirdik. Özel bir mezhep çıkartabilirdik. Acemler Şii olanları Araplaştırmıyor, Farslaştırıyor. Bizde ise tam tersi. Sünni Müslüman olan Türk Arap oluyor. Arap’dan daha Arapçı oluyor. Şii olan Türk, Acem milliyetçisi oluyor. Başımıza Esedçi kesiliyor.

Hülasa Elimizde büyük fırsat vardı ama bunu bile değerlendiremedik. Kendi kendimizi Araplaştırdık, Acemleştirdik, Çinlileştirdik. Emir İsmail’in saçtığı fitne ise Türkiye ile Orta Asya Türklüğünün arasında yüzyıllarca set oldu.

Bu ikisi arasındaki kavgada Türkler avel gibi alta girip ezilmemelidir. Biz Türk’üz. Türkler kaybetmeyi sevmez. Arap ve Yahudi’nin davasından Türk’e hayır gelmez. Türklere Arap ve Yahudi davasından hayır gelse zaten Türk dünyası kan ağlamazdı.

Yahudiler ve Araplar cenk etmeyi bilmeyen kavimdir. Binaenaleyh kültürlerini din ve medya yolu ile aktarırlar. Arap olmayan pek çok kavim Arapça konuşuyor. Ana dili Arapça olan zenciler var. Araplar din ile kendi kültürlerini hakim kıldı. Araplar da milli bilinç var.

Bugün Arap ülkelerinin hepsinde en cahil adamı karşınıza alıp ırkınız nedir diye sual etseniz hepsi Arap olduğunu gururla söyler. Türkler de ise böyle değildir. En okumuş ve bilgili bir Orta Asya Türkünü karşınıza alıp, Türk müsünüz derseniz adam bunu 
hakaret olarak algılar.

Çünkü Orta Asyalılar Türk lafını hakaret olarak görür. Adında Türk geçen Türkmenler bile biz Türk değiliz diyor. Bu nasıl saçmalıktır? Durumun vahameti ortadadır. Artık putları yıkma vaktidir. Her türlü putlardan kendimizi arındırmalıyız.

Bekir Eroğlu