Melike AL


KADINA ŞİDDET BİTMİYOR .

KADINA ŞİDDET BİTMİYOR .


Kadınların çilesi hiçbir şekilde bitmiyor kadın evlendiği eşi için Soy adını değiştiriyor, nüfus kütüğündeki yerini değiştiriyor Ailesini değiştiriyor tamamen kocasının himayesine geçen kadının dünyaya getirdiği çocukların kendi soyadını değil kocasının soy adını almasına razı geliyor, çünkü evlenerek bütün bunları en başından kabul etmiş oluyor peki erkek ne yapıyor hayatını birleştirdiği ömür boyu koruyup kollayacağına sadakatli davranacağına iyi günde kötü günde yanında bulunacağını söylediği o kadına fiziksel ve Psikolojik şiddet uyguluyor

Küresel olarak tahminen 736 milyon kadın - neredeyse her üç kadından biri - hayatları boyunca en az bir kez fiziksel ve/veya cinsel yakın partner şiddetine, ya da partneri olmayan kişiler tarafından cinsel şiddete veya her ikisine birden maruz bırakılmıştır.

Her 3 kadından 1’i yaşamları boyunca yakın ilişkide olduğu partneri tarafından fiziksel veya cinsel şiddete maruz bırakılıyor.

2021 yılında 45 bin kadın yakın partneri ya da kendi ailelerinden biri tarafından öldürülmüştür. Yani her saat 5’ten fazla kadın veya kız çocuğu öldürülmektedir.

Yakın partner şiddeti, kadınlara yönelik şiddetin en yaygın biçimidir ve farklı geçmiş ve kültürlerden kadınları etkilemektedir.

Şiddete maruz bırakılan kadınların yüzde 40’ı ndan daha azı yardım aramakta.

Kadına yönelik şiddet yalnızca fiziksel zararlara yol açmakla kalmayıp, aynı zamanda ciddi psikolojik ve duygusal Travmalara da neden olmakta.

Ülkemizde ve Dünyadaki kadınlar Orta doğu kadınlarına göre biraz daha şanslı çünkü Ortadoğu'daki kadınların neredeyse nefes almalarına dahi izin veriyorlar

Kadının erkeğin gözüne bakmayacak şekilde yaşaması bazı meyvelerin almasını yasak olması Dışarıya çıkması yolda yürümesi yasak olan ülkeler var Bu kadınlar Maalesef ki günümüz dünyasında bile sesini duyuramamakta erkek egemenliği altında yok olup gitmektedirler