Bekir EROĞLU


İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ACİL TOPLAMALI

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ACİL TOPLAMALI


Türk Metal Sendikası'nda aktif 
görev yaptığım yılarda, sendikanın düzenlediği bir çok sempozyum 
ve seminerlerde tebliğler sunan 
Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal yaptığı açıklamada; 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "İsrail’e de gireriz" sözlerine İsrail Dışişleri Bakanı’nın Saddam’a işkence fotoğraflarıyla hatırlatmada bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi..

Dış politikayı yapıcı önerilerle sürekli eleştiren birisi olarak Erdoğan'nın sözlerinin Türkiye’nin çıkarlarıyla alakalı bir tarafı olmadığını da dile getiren Prof. Ünal, İsrailli bakanın söz konusu çirkin açıklamasına haklılık sağlamadığını vurguladı.

"Diplomaside kullanılan talihsiz açıklama vb ifadelere kıran mı girdi? Erdoğan’ı içerde eleştiri yağmuruna tutarız ama bu tür saldırgan açıklamalara da karşı çıkarız." diyen Hasan Ünal, hükümetin Gazze/İsrail konusunda İslam İşbirliği Teşkilat’nı acil toplantıya çağırarak Suudi Arabistan, Mısır gibi önemli Arap ülkeleri ve İran’la birlikte bir Filistin Özel Çalışma Grubu kurmaya çalışması gerektiğini söyledi..

Sözlerini; "Rusya, Çin, Brezilya, Güney Afrika başta olmak üzere dünyanın büyük bir kısmını diplomatik olarak harekete geçirmeye uğraşmalı çünkü Soykırım Sözleşmesi bütün devletleri harekete geçme konusunda zaten yükümlü kılar. Bunu da İslam İşbirliği Teşkilatı üyeleriyle birlikte yapmalı." şeklinde sürdürdü..

Erdoğan'ın bunları yapmak yerine Türkiye’yi tek başına Amerika, Batı ve İsrail’e karşı cephe ülkesi  haline getiren politikası doğru olmadığını vurgulayan Prof. Ünal,  içerde yapılan/yapılacak eleştirilerin İsrailli bakanın çocukça benzetmesine gerekçe olamayacağının altını çizmek gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Hasan Ünal sözlerinin sonunda şunları söyledi:
"Irak’a neler yapıldığı Türk milletinin toplumsal hafızasına kaydedilmiştir. Aynısını Türkiye’ye yapmaya kalkmak hiç kimsenin haddine değildir. Bu konuda siyasal partiler başta olmak üzere bütün kuruluşlar umarım tepki gösterirler."

Bekir Eroğlu 
29.07.2024-Ankara