Melike AL


BEN ALIŞTIRILMIŞ GÖNÜLLÜ BİR KÖLEYİM.

BEN ALIŞTIRILMIŞ GÖNÜLLÜ BİR KÖLEYİM.


Her gün sabah işe gidip akşam geliyorum sağa sola takılamıyorum

eve biraz geç kalsam hemen telefonla aranıp '' '' neredesin ne zaman geleceksin''sorusu soruluyor, çünkü Alıştırdım.. He rgün aynı saatte evde olacağı mı biliyorlar, Arkadaşlarıma takılamıyorum takıldığım zaman çok geç saate kalamıyorum çünkü Merak edileceğimi biliyorum .

Gittiğim yerde güzel bir yemek yiyorsam, kendi başıma ya da arkadaşlarımla vicdanım rahat etmiyor, onlara da birer paket yaptırıyor veya, dışarııdan yemek söylüyorum. Arkadaşımla bir yere gitsem illaki sonrasında onlarında götürüyorum. Sorumluluk diyorum oysa ben alıştırılmış bir köleyim.

Eğer Sizlerde benim gibi iseniz bilin ki sizler de alıştırılmış birer kölesiniz kendi hayatı olmayan karşısındaki için yaşayan onlar mutsuz olmasın onlar da rahat etsin Aman merak etmesinler çabası içerisinde olan bir kölesiniz. Ve bunu adina, sorumluluk diyoruz.

Sorumluluk bir insanı ihmal etmemektir ama aynı zamanda kendi hayatını da yaşamaktır vicdanen rahatsız olmadan eve geç gittiği zaman onların mağdur olmayacağını bilerek rahat ça arkadaşlarıyla da zaman geçirmektir.

sorumluluk ise söz konusu Çevrenizdekilere, Arkadaşlarınıza işçilerinize, patronunuz Anne ve Babanıza karşıda sorumluluk hissetmeniz gerek. Ama sadece eşiniz ve çocuklarınız için veya Aileniz için huzur bulsunlar diye huzursuz iseniz, bilinki siz Alıştırılmış bir tipik kölesiniz..

Ya zincirlerinizi kırın özgür kalın kendiniz içinde yaşamayı öğrenin yada mutsuzluktan. Arkadaşsuzlıktan şikayet etmeyin.

Unutmayın hayat sizinle olduğu gibi sizsiz de yaşanır