ekonomi
ekonomi HaberleriSSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam çalışması tamamlandı! Gelecek hafta Kabine'ye sunulacak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik ek zammı içeren çalışmasını tamamladı.
Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma gelecek hafta yapılacak Kabine'ye sunulacak.
TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı.
EK ZAM ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.
GELECEK HAFTA KABİNE'YE SUNULACAK
Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.
ÇALIŞMA YASALAŞMASI İÇİN MECLİSE SEVK EDİLECEK
Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclise sevk edilecek.
"KRAL 71"
Başlık
-
KIRIKKALE DE KIRGAZ SİLAHSIZ MAFYA MI? Üye olmayı bırakın kapısından geçen üç gulfü bir ihlas okuyor bu vatandaşı soymadan başka bir şey değil! -
BU KADER DENEN NESNENİN ANASINI AVRADINI BELLEYİM BEN. Şu resimi iyi okuyun da siz hak verin bu kaderi ben mi yarattım? -
KASAP ŞARON'U TANIYOR MUSUNUZ İSRAİL E HASIM IZ AMA DONUMUZU ARİYEL İLE YIKIYORUZ. Ariyel deyince şaron u untuyoruz galiba sevgili okurlar sizce de çağrışım yapmıyor mu? -
YILLARDIR HİZMET BEKLİYOR AMA O HİZMETİ VEREN YOK. yaparken para hizmet için bir kere ara vali bey bu bina ne işe yarıyor veya yarayacak ilgili birimlere hiç sordunuz mu? bu bina ne için yapıldı? -
MHP'den asgari ücret ve emekli maaş zamları için refah payı teklifi Milyonlar memur, emekli ve asgari ücretli çalışan maaşlarına yapılacak zamlara kilitlenirken MHP'den dikkat çeken bir refah payı talebi geldi. -
YIL 1950 TÜRKİYE'NİN NÜFUS' U 12 MİLYON KULLANDĞİ EN KÜÇÜK PARA BİRİMİ İKİBUÇUK KURUŞ, Görülüyor ki zamanımızda kuruşların esamesi bile okunmuyor tere yağının kilosunun 3 liraya satıldığını hatırlıyorum buğday kelleli altın karışımlı 25 kuruşun heybenin iki gözünü dolduracak şekilde ürün ettiğini hatırlıyorum. -
MEMLEKETİNE SEVDALI BİR İŞ İNSANI SADETTİN SARAN. KESKİN'NE SADETTİN SARAN TARAFINDAN YAPTIRILAN ETÜT MERKEZİ AÇILIŞI YAPILDI -
TÜRK-İŞ BAŞKANI DİYOR Kİ! Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, son yıllarda işçilerin ekonomik olarak dayanacak durumda olmadığını ifade ederken dikkat çeken cümleler sarf etti.
