Son Dakika! Sudan'a giden Türk tahliye uçağına ateş açıldı

Son Dakika! Sudan

Son dakika! Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında süren çatışmalar nedeniyle ülkedeki vatandaşlarımızı tahliye eden Türk tahliye uçağına ateş açıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır." denildi.

Sudan'dan, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar nedeniyle vatandaşlarını çıkarmak isteyen ülkelerin tahliye çalışmaları sürüyor.

BİRÇOK ÜLKE VATANDAŞLARINI TAHLİYE EDİYOR
Aralarında Türkiye, ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 50'den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

 


saldırıya uğrayan uçak emniyetle indi

"YARALANAN OLMADI"
Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçaklarla vatandaşlarımız ülkemize getirilirken, yeni bir gelişme yaşandı. MSB'den yapılan açıklamada, Türk tahliye uçağına ateş açıldığı duyuruldu. Metinde şu ifadeler yer aldı: "Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna'ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

 

        "NEŞTER"
İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.

 



19.5°