Kırıkkale Üniversitesinde Dünya Şampiyonu Dr. Şeref Eroğlu Güreş Salonu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

Kırıkkale Üniversitesinde Dünya Şampiyonu Dr. Şeref Eroğlu Güreş Salonu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Kırıkkale Üniversitesi Bilim, Eğitim, Sanat, Spor, Teknoloji Festivali Besst-ival’24 kapsamında yapılan ve TGF Eğitim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Öğreti

programına, Olimpiyat, Dünya, Avrupa Şampiyonu Halil Mutlu ile birlikte konuk oldu.
Başkan Eroğlu, “Sporun diplomaside yumuşak güç olduğu, özellikle Olimpiyat Oyunları ülkelerin, ülke sporlarının ve branşların kantara çıktığı yerlerdir. Türk güreşi defalarca Türk’ün gücünü dünyaya göstermiş, şanlı tarihi şerefli mazisi olan ve dünyadaki Türk sporunun, sancaktarıdır. Onun için Olimpiyat Oyunları’nda kazanılmış 104 olimpiyat madalyasının 66 tanesi büyük şampiyonlar olan güreşçilere aittir. Ben de böyle büyük bir camiayı bugün 50. Güreş Federasyonu Başkanı olarak temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorum. Türk güreşinde göreve geldiğimiz günden beri bütün rekorları kırmış, 65 yıl sonra 4 tane Dünya Şampiyonu çıkartmış ve aynı zamanda tarihte ilk defa bu yıl serbest ve grekoromen stilde takım halinde Avrupa Şampiyonu olduk. Başarılarımızla, ata sporu güreşimizin başarısını taçlandırmaya devam edeceğiz. Her alanda ülkemizin başarısı için gece gündüz çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi. Başkan Eroğlu gençlere tavsiye olarak ise kendilerini iyi bir şekilde yetiştirmelerini ve donanımlı hale getirmelerinin önemli olduğunu vurguladı ve sözlerine devam etti, “Yeni dünya düzeninde, yük olanların değil yük alanların daha kıymetli ve değerli olacağını, Türkiye’nin geleceği olarak gördüğüm siz gençlerin, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmesi önemli. Sevgili gençler... Siz bizim geleceğimizsiniz, sakın bunu unutmayın.” diyerek konuşmasını noktaladı.
Söyleşinin ardından, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Olimpiyat, Dünya, Avrupa Şampiyonu Halil Mutlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başaran, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın da katıldığı Dünya Şampiyonu Dr. Şeref Eroğlu Güreş Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Ardından milli güreşçilerimiz yeni salonda bir gösteri gerçekleştirdi.


"HABER AHMET ÖZKILIÇ"
 



Başlık

33.8°