KIRIKKALE SAĞLIK İL MÜDÜRÜ TÜTÜN MAMULLERİNİN İNSAN BÜNYESİNE ZARARLARINI ANLATTI

KIRIKKALE SAĞLIK İL MÜDÜRÜ TÜTÜN MAMULLERİNİN İNSAN BÜNYESİNE ZARARLARINI ANLATTI

31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkın dalı oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sa

Tütün kullanımına bağlı hastalıklar sebebiyle dünyada her yıl 70 milyondan fazla kişi, ülkemizde ise 100 binden fazla insan hayatını kaybetmekte, dünya genelinde her yıl; 700 milyon çocuk ve 600 bin yetişkin tütün dumanına maruz kaldığı için yaşamını yitirmektedir.
 
Sigarayı bırakmak isteyen kişiler Müdürlüğümüze bağlı Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde hizmet veren “Sigara Bırakma Polikliniğine” müracaat edebilir ve ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayarak destek alabilirler. Polikliniğimize 2024 yılı 5 aylık sürede 386 vatandaşımız başvuruda bulunmuş olup, 159 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 42 kişiye danışmanlık hizmeti verilmiş ve verilen hizmetler sonucunda ise 108 kişi sigarayı bırakmıştır.

Unutmayın sigara içtiğiniz her an, hayatınızdan ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı zamanlardan çaldığınız anlardır. Sigarayı bırakmayı ertelemeden, sağlığınızın sizi mecbur etmesini beklemeden yani kısaca o sizi bırakmadan siz onu bırakın. Şimdi karar alın ve hemen uygulamaya başlayın. Kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın.

Dr. Murat AĞIRTAŞ
Kırıkkale İl Sağlık Müdürü
      KRAL 71



Başlık

33.8°