KIRIKKALE KURAKLIK GİTMEZSE BU YIL TARIM HAREKETLİ VE BEREKETLİ OLACAK.

KIRIKKALE KURAKLIK GİTMEZSE BU YIL TARIM HAREKETLİ VE BEREKETLİ OLACAK.

YAĞLIK AYÇİÇEĞİ VE KURU FASULYE ÜRETİMİNİ DESTEKLİYORUZ. “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, toplam 200 üreticimize sertifikalı yağlık ayçiçeği ve kuru fasulye tohumu dağıtımı İl Müdürlüğümüz ka

Tohum dağıtımında konuşan İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında İlimizde ekilmeyen veya nadasa bırakılmış arazileri en aza indirgemek için çalışıyoruz. Bu ekilmeyen alanlar için üreticilerimize alternatif ürünler sunuyoruz. Bu sunduğumuz alternatif ürünler içerisinde stratejik bir öneme sahip olan yağlık ayçiçeği ve kuru fasulye de bulunuyor. Bu bağlamda 2022 yılı için üreticilerimize yağlık ayçiçeği ve kuru fasulye tohumunu dağıtarak ilimizde hem ekili alanımızı arttırıyor hem de üretimi çeşitlendirmiş oluyoruz.’’ dedi.

Konuşmasının devamında YILMAZ, ilimizde uyguladığımız bu tür projeler ile her zaman üreticinin yanında olacaklarını ifade ederek, dağıtılan tohumların hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Daha sonra üreticiler'e tohum dağıtımına geçildi.

"HABER EDİTÖRÜ ESENGÜL"
KRAL 71 GÖRDÜĞÜNÜ VE DUYDUĞUNU YAZAR.



Başlık

23°