Tarım
Tarım HaberleriKırıkkale İl Tarım ve Orman Müdüründen Basın Notu: Yeni Destekleme Modeli
Tarım ve Orman Bakanlığımızca hazırlanan, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğinin sağlanması adına, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bir destekleme modelini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu model, tarımsal ür
Bu kapsamda, 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” doğrultusunda, üreticilerimize ilk kez 3 yıllık bir dönem için planlanmış destekler sunulacaktır.
Yeni Destekleme Modelinin Özellikleri:
1. Temel Destekler:
o Üretim maliyetlerine göre ürünler kategorilere ayrılmış ve her kategori için destek katsayıları belirlenmiştir. 2025 yılı için destek katsayı değeri dekara 244 TL olarak belirlenmiştir.
o Tüm ürünler için mazot maliyetinin %50’si ve gübre maliyetinin %25’i karşılanacaktır.
o Örneğin, buğday ve arpa üreticileri dekara 317,2 TL, ayçiçeği ve fındık üreticileri dekara 366 TL, pamuk ve çeltik üreticileri ise dekara 549 TL temel destek alacaktır.
2. Planlı Üretim Desteği:
o Arpa, ayçiçeği, buğday, nohut, pamuk gibi ürünler planlı üretim kapsamına alınmıştır.
o Planlı üretim yapan çiftçilerimize, temel desteğe ek olarak, mazot maliyetinin %100’ü ve gübre maliyetinin %50’si karşılanacaktır.
o Yeraltı sularının yetersiz olduğu bölgelerde, planlı üretime uygun üretim yapan üreticilere ilave destekler sunulacaktır.
3. Üretimi Geliştirme Desteği:
o Verim ve kaliteyi artırmak için sertifikalı tohum ve fidan kullanım desteği, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları desteği gibi çeşitli destekler devam ettirilecektir.
Diğer Destekler:
· Biyolojik ve biyoteknik mücadele desteği gibi çeşitli tarımsal destekler artırılarak devam ettirilecektir.
· Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünler için kira desteği ve Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) sistemine katılım primi gibi çeşitli yenilikçi destekler de uygulamaya alınmıştır.
Bu yeni destekleme modeliyle birlikte, üreticilerimizin karşılaştıkları maliyet artışları ve fiyat istikrarsızlıklarına karşı daha güçlü bir şekilde korunması hedeflenmektedir. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, çiftçilerimizin her zaman yanındayız ve bu yeni modelin üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.
İL MÜDÜRÜ FATİH ATEŞ
"HABER NAZ GÜLER"
Başlık
-
BU AĞACI BEN DİKTİM 56 YAŞIN DA KIRIKKALE NİN YAŞLI AĞAÇLARINDAN SAYILIR -
Bakanlık, zehirlenme tehlikesi içeren 4 çay markasını ifşa etti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tağşiş ürünler listesine ürünlerinde gıda boyası tespit edilen 4 çay markası eklendi. -
ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLDİ PANCAR EKEN ÇİFTÇİ ŞAŞKIN! kotalar daralmasına rağmen Yozgat havalesinde çiftci ektiğine ekeceğine bin pişman gibi görünüyor. -
DEDEDEN TORUNA İNTİKAL EDEN TARIM ALETLERİ! Zamanında bunlar çalışırken karnımız tok sırtımız pek idi hilesi hurdası yoktu her şey doğaldı. -
KARPUZ'UN SON NEFESİ. Bu yıl pek karpuz yiyen olmadı oldu ise De dilim dilim yediler. -
KIRIKKALE TARIM İL MÜDÜRÜ KÖYLÜLERLE İÇ İÇE. tarımda hergün bir yeni proje ile etkinliğini gösteriyor. köylülerin gözünün içi gülüyor sevinçlerinden ne yapacaklarını bilemiyorlar. -
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdüründen Basın Notu: Yeni Destekleme Modeli Tarım ve Orman Bakanlığımızca hazırlanan, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğinin sağlanması adına, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bir destekleme modelini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu model, tarımsal ür -
Değerli basın mensupları; yarın yapılacak olan Vali Bey'in de katılacağı Hasat Şenliğine teşriflerinizi bekleriz. Atatürk Kültür Merkezi önünden 9:00-9:20 arası servis kaldırılacaktır.
