İYİ PARTİ ÇORUM İL BAŞKANI ÖZ SAÇMACI DAN BASIN AÇIKLAMASI

İYİ PARTİ ÇORUM İL BAŞKANI ÖZ SAÇMACI DAN BASIN AÇIKLAMASI

Sevgili hemşehrilerim

Sizlere bir fıkra anlatarak başlamak istiyorum. Fıkramız geçen haftalarda Ak parti yöneticisinin anlatımı ile öğrendiğimiz bir hisse… Ak partili yönetici geçen haftalar da, çıktı ve dedi ki: “Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun, Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi, biz hallederiz. Bunu biz yaparız. Şu an itibariyle, onun hazırlığı içindeyiz.” Fıkra bu kadar… Ak parti, rüşveti, yolsuzluğu, yoksulluğu engellemenin, hazırlığı içindeymiş. Ne zaman? İktidarının, 20’nci yılı biterken…

Kıymetli Hemşerilerim;

İnsan, rakibi de olsa, muhataplarında, biraz ciddiyet, biraz da zeka arıyor… Ama maalesef, bulamıyoruz. İnanın, İYİ Parti olarak, bu vasatlıktan çok dertliyiz.

Ak parti, bundan 20 yıl önce, iktidara gelirken, “3Y’nin, yani yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların olmayacağı, bir Türkiye inşa edeceğiz.” demişti. Hatta sonraki yıllarda da, bunu başardıklarını iddia etmişti. Yani bu arkadaşlar, 20 yıl sonra bugün, aslında; “Başaramadık.” diyor. “Türkiye’de yolsuzluk var, yoksulluk var, yasaklar var.” diyor. Yani aslında bu sözler, bir vaat değil, başarısızlığın apaçık bir itirafıdır.

Günaydın Ak parti! Sabah şeriflerin hayrolsun… 20 yılın sonunda yaşadığın bu ilginç aydınlanma için,

seni yürekten kutluyorum.


"HABER SATI ÇETİNER.

İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.

Evet, rüşvet var. Evet, yolsuzluk var. Evet, yoksulluk var. Ama, bir şey daha var. Tüm bunların olduğu Türkiye’nin yönetiminde, 20 yıldır, senin iktidarın var. Neymiş? Çözermiş…

Çözemezsin Ak parti, çözemezsin. Çünkü rüşvet de, yolsuzluk da, yoksulluk da, bizzat senin eserin. Bir iktidarın, 20 yılın sonunda, böyle bir vaatte bulunması, düpedüz aymazlıktır, düpedüz ciddiyetsizliktir.

Ve bu aziz millete edilmiş, çok büyük bir ayıptır.

İşte size, Ak Parti’nin, yolsuzlukla mücadele karnesi…

Kendi bakanlığına, eşi üzerinden alım yapan bakan, bunlarda. Borsa spekülasyonlarıyla, milyonlarca dolarlık servet edinen, partililer de bunlarda. Her ihaleden komisyon alanlar da bunlarda. Sizce;Devri iktidarlarında, ihale yasasını, 192 kere değiştiren, ve 5’li çete gibi bir kavramı, hayatlarımıza soka bir zihniyet, yolsuzlukla mücadele edebilir mi? Elbette edemez.

20 yıldır ülkeyi yönetiyorsun. Ülkede yolsuzluk ve rüşvet sorunu varsa, Sen bu konuda, 20 yıldır hiçbir şey yapmadığın için var. Ak parti yolsuzları koruduğun için, rüşvetçilere madalya taktığın için var. Şimdi çıkmışsın, yolsuzluğu çözeceğini söylüyorsun… Öyle mi? Buyur o zaman, hodri meydan! Ucube sistemi getirdiniz, tüm yetkileri aldınız. Yolsuzluğu çözmek, bir talimatına bakar. Mesela; hazine arazilerini yağmalayanları, İhalelere fesat karıştıranları, milletin parasıyla, 1 liralık mala, 5 lira ödeyenleri, ortaya çıkarıp, hesap sorsana. Çözmek mi istiyorsun? Sayıştay raporlarında izini sürsen, bütün failleri görürsün. Hadi bakalım, çöz de görelim. Elinizi tutan mı var?

Mesela; Görevi çiftçiyi ayakta tutmak olan, Ziraat Bankası’ndan kredi alıp, tek kuruş ödemeden, medya imparatorluğu satın alanlar var. Çözmek mi istiyorsun? Tek bir telefonun yeter. Hadi bakalım, çöz de görelim. Elini tutan mı var?

Mesela; Sermaye Piyasası Kurulu üzerinden, şirketleri haraca bağlayan vekil var. “180 milyonluk serveti nasıl yaptın, 4 milyon euro’luk yatı, hangi maaşla, hangi kazançla aldın?” diye, hesap sorsana. Çözmek mi istiyorsun? Bir talimatın yeter. Al sana yolsuzluk, çöz de görelim. Elini tutan mı var? Mesela; Eşine şirket kurdurup, kendi bakanlığına, dezenfektan satan eski bakanın var. Hesap sorsana kardeşim. Memleketi zarara uğrattıysa, o paraları tahsil etsene… Çözmek mi istiyorsun? Bir talimatına bakar. İşte sana fırsat, çöz de görelim. Elini tutan mı var?

Mesela; Esnaf, vergisini, Çiftçi, kredisini, Gençlerimiz de, KYK borcunu ödeyemediği için, icrayla boğuşurken; Yandaş müteahhidinin, 500 milyon liralık vergi borcu, nasıl tek kalemde silindi? Ne duruyorsun, araştırsana… Yolsuzluğu, rüşveti bitireceksen, işte sana fırsat. Dönüp, beşli çetene, “Milyarların içinde yüzerken, neden vergi ödemiyorsunuz?” desene. “Size milyarlarca dolarlık ihale verdim, bari vergisini ödeyecek kadar adam olun.” desene. O vergileri, kuruşuna kadar tahsil etsene. Çözmek mi istiyorsun? Hadi bakalım, çöz de görelim. Elini tutan mı var?

Eyy Ak parti; Elinde her türlü imkan var. Ama sen hala, laf kalabalığı yapıyorsun. Yalanlarınla, çalınan minareye kılıf dikiyorsun. Senin işin, minareye kılıf dikmek değil. Senin işin, minarenin yerinde kalmasını sağlamak. Neymiş? Yolsuzluğu engelleyecekmiş…

Ya sabır ya sabır… “Sabırla pişer koruk, Yerle bir olur doruk. Sabır, sabır ve sabır.” O nedenle AZKALDI Aziz milletim kıymetli hemşerilerim az sabır Azkaldı.


     "HABER MELİKE AL"
İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.



Başlık

27°