GUNCEL
GUNCEL HaberleriHALİL ÖZTÜRK'ÜN BASIN BÜLTENİ.
Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk’ün "BASIN BÜLTENİ"
MHP’li Öztürk’ten Önemli Açıklamalar
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM’de özel bir basın açıklaması yaparak, gündemdeki önemli konular hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
EYT Milletimize Hayırlı Olsun
Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen kanun teklifinin TBMM’de önceki gün gece yarısına kadar MHP’nin de yoğun mesai ve destek sunmasıyla kabul edildiğini belirten Milletvekili Öztürk; açıklamasına şöyle başladı: “Yaklaşık 20 yılı aşkın süredir güncel bir sorunun çözümlenerek yasalaşmasına Parti olarak ciddi katkı sunduğumuz için mutluyuz. Bu günleri Kırıkkale’deki hemşehrilerimiz gibi çok sayıda vatandaşımız bekliyordu. Bu kapsamda, 2023 yılı içinde emekli olabilecek 1 milyon 700 bin işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2 milyon 200 bin kişi bulunmaktadır. Onlara hizmet için var olduğumuz bilinciyle hepsine ‘hayırlı olsun’ diyoruz. Diğer taraftan dün gece TBMM’de kabul ettiğimiz kanun teklifi ile emekli veya yaşlılık aylığı alan kişilerin çalışma hayatına devam etmek istemeleri durumunda, bu kişilerin kayıtlı istihdamlarının da teşvik edilmesinin sağlanması adına işverenlere prim teşviki verilmesi de sağlanmış olacaktır.” dedi.
Depremin İlk Gününden İtibaren MHP En Ön Safta Milletinin Yanında
MHP’li Halil Öztürk TBMM’deki açıklamasında Ülkemizde yaşanan ağır deprem felâketine ve sonuçlarına da değinerek; “Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinde 11 ilimizde 45 bini aşan canımızı kaybettik. Ayrıca 115 binin üzerinde vatandaşımız yıkıntıların altından yaralı olarak kurtarıldı. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelinin Liderliğinde Parti olarak, deprem haberini alır almaz seferberlik ruhuyla harekete geçerek, milletvekillerinden oluşan bir heyetimiz derhal afet bölgesine giderek incelemelerde bulunmuşlardır. Diğer taraftan ülkü ocaklarımız depremin yaşandığı her alanda canla başla enkaza müdahil olarak, her türlü özveriyi ve fedakârlığı sergilemiştir. Aynı zamanda tüm teşkilatlarımız ile birlikte bir yandan AFAD'ın yardım kampanyasına ayni ve nakdi yardımlarla destek olurken, diğer taraftan kan ihtiyacı olanlara kan vererek, barınma, giyecek ve yiyecek talepleri de karşılanmaya çalışılmıştır.” diyerek, halen depremden zarar gören illerimizde tüm teşkilatların gönüllü olarak yardım ve katkıda bulunduğunu belirtti.
Cumhur İttifakı Tüm Gücüyle Yandan Deprem Yaralarını Sarıyor
Milletvekili Halil Öztürk açıklamasında; bu büyük ve ağır afetin siyaset simsarlarınca Cumhur İttifakının aleyhine kullanılmaya çalışıldığını da belirterek; “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden zarar gören illeri ziyaretlerine eşlik ederek, vatandaşlarımıza moral ve motivasyon telkin ederken bir yandan da ihtiyaçların karşılanmasında ciddi destekler sunmaktadır. Daha depremin hemen ardından açıklanan; afetzedelere acil ihtiyaçlarını karşılamaları için hane başına 10 bin lira nakdi destek, 15 bin lira taşınma yardımı, ev sahiplerine aylık 5 bin lira, kiracılara ise aylık 2 bin lira barınma yardımı, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aile yakınlarına 100 bin lira nakdi yardımın yanısıra esnaf ve çiftçilerimizin vergi prim borçları ile bankalara olan borçları ertelenmiştir. Bir yandan çadırkentler, konteynır kentler kurulurken, tüm öğrenci yurtlarımız afetzedelerimizin barınması için kullanıma açılmıştır. Tüm bu gerçekler ortadayken, birileri, Türkiye’nin birliğine-bütünlüğüne kast etmiş hainler nifak sokmanın derdine düşmüşlerdir. Ülke olarak çok dikkatli olmamız gereken zamanlardan
geçiyoruz, her türlü provokasyonun her an sergilenebileceğini unutmamalıyız.” diyerek, her bir vatandaşımızı uyanık olmaya davet etti.
Cumhur İttifakı Seçim Havasına Girmeden Tüm İhtiyaçları Karşılayacak
Gerek Ak Parti, gerekse MHP’nin hiç seçim havasına kapılmadan, üzerindeki millet sorumluluğu bilinciyle tüm gücüyle bir taraftan afetzedelerin yaralarını sararken, diğer taraftan Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu tüm hukuki düzenlemeleri hayata geçireceğini belirten MHP’li Öztürk; “Bakın Cumhur İttifakı Türkiye tarihinin en büyük ve kapsamlı yeni konut üretimini başlatıyor. Bir taraftan enkazlar kaldırılırken, diğer taraftan zemini ve binası güvenli yeni yerleşim alanları devreye alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu söz kapsamında 1 yıl içinde yepyeni ve güvenli yaşam alanları hayata geçecektir. Hiçbir güç Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne zarar veremeyecektir. Milletimizden aldığımız Vekaleti seçim gününe kadar, yine milletimizin ihtiyaçları ve çıkarları için kullanmaya kararlıyız. Buna kimse engel olamayacaktır.” dedi.
"NEŞTER"
İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.
Başlık
-
CAM BALKON VE DUŞAKABİN İTİNA İLE YAPILIR CAM BALKON VE DUŞAKABİN İTİNA İLE YAPILIR -
ÇERÇİ OĞLU BAŞIM DİK DESENDE BOYNUNDAKİ FULARUNDAN HUYLANIYORUM VAR BİR KAKA DİRİM. Yoksa durup udururken topuklu efeliği neden terk ettiniz? bizim bildiğimiz efeler düzenli orduları bozmuştur. çakırca alileri hatırlıyorum. -
ÖCALAN A SAYIN DİYEN ONUN BUNUN ÇOCUKLARININ NE KANALLARDA NEDE BU VATAN TOPRAKLARINDA YERİ OLMAMALI. HELE Kİ O YALAKA SUNUCU; FAİŞELERİN HİÇ YERİ OLMAMALI DİYE DÜŞÜNÜYOR UM. -
İLERİYİ GERİYİ BİLMEYENLER IRAK_IRAK DEYİP DURMAYIN IRAKTAN DEVLET OLSA NE OLUR? -
KORE GAZİSİ ORHAN ÇAVUŞTAN DUYDUKLARIM; GAVUR ĞAVURD('UR İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ. Yıl 1950 12 yaşımdayım türkiye nin ünesko ya girdiği yıllar.yani kuzey kore ile savaş yılları baş komütan Tahsin yazıcı. -
KIRIKKALE KARA AHMETLİ KÖYÜNE KAYYUM ATANDI. Muhtar ekibi ile istifa edince karahamet Lliye kayyum atandı böyle giderse kayyum daha nerelere atanacak merak konusu? -
YÜKSEK GERİLİMİN FAALİYETİNİ ENGELLEMİŞ KİMSENİN HABERİ YOK. Selim özer mahaallesin de telekom a ait yüksek gerilimin faaliyetini engellemiş ınkıta ya uğrasa hayli .ir zaman giderilemez. -
DAHA NE ZAMANA KADAR TOPRAK YIĞININA KALE DİYECEĞİZ? Her gelen vali bir söz veriyor sözünü yerine getirmeden bir. kararname ile geçip gidiyor.
