Habur Gümrük Kapısı'nda 850 kilogram eroin ele geçirildi

Habur Gümrük Kapısı

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Habur Gümrük Kapısın da 850 kilogram eroin ele geçirirken, bu miktar tek seferde yakalanan en yüksek ağırlıktaki eroin oldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında, Habur Gümrük Kapısın da gerçekleştirilen kontrollerde bir tır "riskli" kategorisinde değerlendirildi.

TEK SEFERDE ELE GEÇİRİLEN EN YÜKSEK EROİN MİKTARI
Tır da yapılan aramada eşyalar içerisinde gizlenmiş 850 kilogram eroin ele geçirildi. Bu miktarın, tek seferde ele geçirilen en yüksek eroin miktarı olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor.
İşte Ticaret Bakanlığının açıklaması:"Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Habur Gümrük Kapısın da gerçekleştirilen operasyonda 850 kilogram ağırlığında eroin ele geçirildi. Böylelikle, gümrük kapılarında tek seferde en yüksek eroin yakalanmış oldu.

YAKLAŞIK DEĞERİ 1.3 MİLYAR TL
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında, Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen kontrollerde riskli olduğu değerlendirilen bir tır da yapılan arama sonucu araçta yüklü eşya içerinde gizlenmiş vaziyette 850 kilogram ağırlığında eroin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddenin yaklaşık değeri 1.3 Milyar Türk Lirası değerinde olduğu anlaşıldı. Olayla ilgili olarak Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri başarılı operasyonlarına rekor yakalamalarla devam ederek zehir tacirlerine göz açtırmamakta, uyuşturucuya yönelik mücadele 7 gün 24 saat aralıksız devam etmektedir.

"HABER MARDİN EDİTÖRÜ ESENGÜL"

 



Başlık

26.1°