Erkılınç,diyor ki “Hakikati konuşmaktan korkmayınız!”

Erkılınç,diyor ki “Hakikati konuşmaktan korkmayınız!”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 1 Nisan 2023 tarihinde uygulanmaya başlanan mevzuat düzenlemeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazetecilere  “Hakikati konuşmaktan korkmayınız!” diyen Genel Müdür Erkılınç, yaptığı açıklamada, “İnternet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam yayımlama hakkı kazanmaları, bu mecrada çalışanların basın kartı sahibi olabilmesi ve özlük haklarına yönelik iyileştirmelerin en önemli kazanımlar olduğunu ifade eden Erkılınç, “Söz verdiğimiz ve görüldüğü üzere gazetelerin ilan pastasından kesinti olmamış, internet haber siteleri için kanunla ikinci bir ilan pastasının oluşturulması sağlanmıştır” dedi.

İlan gelirlerinde yaşanan azalmanın internet haber siteleri yüzünden değil ilan kaçırma, resmi ilan zorunluluğuna ilişkin mevzuat maddelerinin arkasından dolanma ve ilan metinlerinde küçülmeye gidilmesinden kaynaklandığını vurgulayan Genel Müdür Erkılınç, “Bunlarla ilgili mücadelemizi var gücümüzle sürdürüyoruz. Son olarak icra satışlarına ilan metinleri, menkul veya gayrimenkulün özelliklerine ilişkin kısımlar çıkartılarak gönderilmeye başlandı. Bu ilanları resmi yazı ile geri gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde de ilgili bakanlığımızla resmi bir görüşme yapmayı planlıyoruz. Birbirimizi suçlamaya veya ikna etmeye değil, muhatap kurumlarımız nezdinde rıza üretmeye ve usulüne uygun ilan gönderme konusunda kararlı davranmalarını sağlamaya ihtiyacımız var” ifadelerini kulandı.

Haber Merkezi

     "NEŞTER"
GERÇEKLERİ BİZ YAZARIZ
 

 

 



Başlık

34.2°