EMEKLİ MAAŞINA 3 AŞAMA DÜŞÜNÜLÜYOR.

EMEKLİ MAAŞINA 3 AŞAMA DÜŞÜNÜLÜYOR.

Emekli maaşına temmuz zammı, Bakan Işıkhan'dan son açıklama: En düşük emekli maaşı için 3 formül

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın emekli maaşlarıyla ilgili açıklamasının ardından zam gündemiyle ilgili araştırmalar hızlandı. Işıkhan, emekli maaşlarına ara zam olup olmayacağına yanıt verdi. Emekli maaşları temmuzda yeniden değerlendirilecek ve en düşük emekli aylığıyla ilgili 3 formül öne çıktı. Peki, asgari ücret ve emekli maaşına ara zam yapılacak mı?
Emekli maaşına temmuz zammı, Bakan Işıkhan'dan son açıklama: En düşük emekli maaşı için 3 formül - Sayfa 1
Ocak ayında emekliye zam oranı SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi olmak üzere yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu dönemde en düşük emekli aylığı da 7.500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. Milyonlarca emekli, ara zam olup olmayacağını beklerken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

1
|
7
Emekli maaşına temmuz zammı, Bakan Işıkhan'dan son açıklama: En düşük emekli maaşı için 3 formül - Sayfa 2
Vedat Işıkhan, "Asgari ücrette bir ara zam beklentisi olmalı mı?" sorusu üzerine, "Hayır, öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak" değerlendirmesinde bulundu.

"NEŞTER"

 



Başlık

21.3°