ekonomi

ekonomi Haberleri

BU VİZYON DÜNYANIN MERKEZİ YAPAR

BU VİZYON DÜNYANIN MERKEZİ YAPAR

İmalata ve teknolojiye yapılan tüm yatırımlar desteklenmeli sonuna kadar arkasında, yanında durulmalıdır. Yani her şart ve zeminde amasız fakatsız desteklenmeli, desteklenmelidir.

Ülkemizin içerisinde bulunduğu çok ciddi ekonomik kriz yaşamaktayız bunun çeşitli faktörlerinin olduğu ortadadır. Siyasi ve bürokratik yanlışlıklar yetersizlikler ön önde gelen ana sorunlardan biri olarak ta görülmektedir.

Günümüzde Politik muarızlarımızın ayrıştırıcı hakaret dili hem toplumu hem de siyaseti olumsuz etkilemekte bu söylem ve hareketler ülkemize yarar sağlamadığını içerisinde bulunduğumuz olumsuz ekonomik koşullardan çok net görmekteyiz. Biz ülkemizin, şehrimizin geleceği için en iyisi ne olması gerekiyorsa onu hedeflemeye ve çalışmaya devam edeceğiz.

Her ne kadar TL cinsinden %7,3 büyüsek de USD cinsinden tam %43,1 küçüldük.

Bu, 2001 ve 2008 krizlerinde yaşadığımızdan daha şiddetli bir daralma. Hala kriz yok diyen var mı?

Dahası da var: Toplam istihdamın sadece %3’ünü oluşturan üç sektörde maaş artışı enflasyon üzerinde gerçekleşmiş. Yani sadece emeğiyle parasını kazananların neredeyse tamamı yoksullaşmış.

Dünkü veriler yoksullaştıran bir büyümeye işaret ediyor.

Açıklanan büyümede emeğin hakkı çok, payı ise az.

2021 ve 2022’nin ilk çeyreğinde ekonomimiz ortalama %7,3 büyüse de işgücü ödemelerinin gayri safi katma değer içindeki payı 7,6 puan azaldı. Yani emeğin milli gelirden aldığı pay düştü.

Tüm bu değerlendirmeler, tespitler belirtmiş olduğum verilerden de ortaya çıkmaktadır. Çözüm yollarının en başlarında siyasi bakış açısının bu konuda istikrara doğru yönlendirmek ve Üretim, Üretim, Üretim olarak değerlendirirsek ülkemizi bu durumdan kurtarırız.

Bugün Çorum için çok büyük ülkemiz için önemli bir katma değer katacak bir yatırımın planlandığını Sayın Ahmet Ahlatçı’nın açıklamalarından duymuş bulunmaktayız.

Bu ülkenin hepimizin olduğu zorluğu, refahı, çileyi tasayı hep birlikte yaşadığımızı tüm kesimlerin özümsemesi gerektiğini bir kez daha anladığımız süreçlerden geçmekteyiz.

Çoruma yatırım yapılması planlanırken bu yatırımın önüne engeller çıkması veya çıkma ihtimallerinin dahi düşünülmemesi gerekmektedir. Bizler bu sıkıntılı süreçleri üretimi destek ve teşvik ederek üstesinden gelebiliriz. Bu nedenlerden dolayı Sayın Ahmet Ahlatçının ortaya koymuş olduğu vizyonun çok değerli olduğunu kamuoyu nezdinde paylaşmak istiyorum.

Şahsen Çorumlu bir fert olarak büyük heyecan duyduğumu şehrim ve hemşerilerim adına gurur duyulacak bir projenin açıklanmış olmasından dolayı binlerce kez teşekkürü borç bilmekteyim. Bugün bu açıklanan yatırım vizyonu bazıları için sıradan gibi görünse bile âcizane Dünyayı takip ve tahlil eden bir fert olarak teknolojinin elde edilmesini, geliştirilmesi amaçlayan bu projenin önümüzdeki yıllarda gıpta ile bahsedileceğinden takdir edileceğinden oldukça emin olduğumu belirtmek isterim.

Tüm Çorum teşkilatlarımız olarak Çoruma yapılacak olan her yatırımın yanında olacağımızı ve gücümüzü sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini isteriz.

Sözün özü olarak; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” veciz sözden ilham alarak, Çoruma, Ülkemize yatırım yapan Üretim yapan her kim olursa olsun elimizin üstünde tutmalı, sırtımızda taşımalıyız. Sayın Ahlatçı’nın Yüklendiği bu misyondan dolayı minnettarız. İşte bu vizyon Çorum’u Esas şimdi Dünyanın merkezi yapar.


"HABER EDİTÖRÜ SEVDA"



Anahtar Kelimeler: VİZYON DÜNYANIN MERKEZİ YAPAR

Başlık

33.8°