SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Basın ve sosyal medyada son zamanlarda çıkan tıp doktorları ile ilgili haberleri yakından takip ediyoruz. Tıp dünyası emekçileri sürekli şiddet ve hakarete uğruyorlar, her an bir tehdit ve korku içinde işlerini yapmaya çalışıyorla

 tüm bunlara rağmen emeklerinin karşılığını da alamıyorlar. Doktorların dile getirdikleri az buz şeyler değil. Tüm bunlara karşın hükümetin olayları maddiyata endekslemesi empati yeteneklerinin olmadığını gösteriyor.

Doğu ilimizde,(kendisi belirtmediği için bilemiyoruz) görev yapan bir kadın doğum uzmanı hekim; kendisinin ve diğer sağlık çalışanlarının tehdit altında çalıştıklarını, doğumun riskli bir doğum olması halinde, beline silahı takan kocanın hastaneye gelerek karıma bir şey olursa sizi yaşatmam diye tehdit ettiğini dile getiriyor. Her gün kapasitenin çok üstünde hasta baktıklarını, genellikle üç dakikada bir hasta bakmak zorunda olunduğunu ve kendilerinden buna rağmen çok yüksek teşhis performansı beklendiğini, herhangi bir komplikasyon oluşması halinde mal praktis davaları ile karşılaştıklarını belirtiyorlar.

İlimizde yapılan bazı görüşmelerde ise hekimler; vatandaşın kendilerine sürekli olarak kaba davrandığını, kendilerinden insanüstü bir performans beklendiğini, bir hastayla biraz fazla ilgilenmek gerektiğinde ise sıradaki kişinin koridorda kavga çıkardığını buna rağmen ne vatandaş tarafından ne de devlet yetkilileri tarafından yeterince taltif ve takdir göremediklerini düşündüklerini bildiriyorlar.

Tüm bu olumsuz çalışma koşullarına karşın hükümet yetkililerinin doktorlar aleyhinde, ‘giderlerse gitsinler, para için doktor olan kişiler bunlar, onları biz okuttuk’ şeklindeki açıklamalarını hayretle dinliyoruz. Benim üç oğlum da tıp doktorudur. Ve ben onları okutabilmek için, gün geldi cebimdeki son parayı evladıma harcadım, çocuklarımı okuttum; üniversitede çocuk okutan her anne baba bu durumu iyi bilir. Kimse evladını devlet üniversitelerinde bedavaya okutmuyor, kyk bursları ortadadır. Üniversite öğrencileri gençliğini yaşayamıyor. Üniversite okurken bir yandan çalışmak zorunda kalıyorlar. Türkiye’nin gerçekleri böyle iken, yapılan açıklamalardan da anlaşılacağı üzere hükümetin gerçeklikle olan bağlantısı kopmuştur.

Söylenecek çok söz vardır lakin bugün doktorlarımızın günüdür. Övülesi bir gündür. Anne ve babalar içinde gururlu bir gündür. Seslerini duyurmaya çalıştığımız tüm tıp dünyası emekçilerine yapılan bu haksızlıkları kınıyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyorum, tüm tıpçıların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.

Mimar Tuncer KÜÇÜK
İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanı

"HABER MUHABİRİ ESENGÜL"
KRAL 71 GRDÜĞÜNÜ VE DUYDUĞUNU YAZAR


 



Anahtar Kelimeler: BASIN AÇIKLAMASI

Başlık

23°