doğa olayı

doğa olayı Haberleri

BARTIN 'I SEL BASTI "TÜM EKİPLER SAHADA"

BARTIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kodla uyarılan Bartın 24 yıl aradan sonra sel afetine maruz kaldı. Bartın Belediyesi, Acil Hizmet Merkezi’nde (BAHMER) oluşturulan kriz masası koordinesinde

vatandaşların, sağanak yağışın etkisiyle yaşanan su taşkınları ve selden olumsuz yönde etkilenmemeleri amacıyla canla başla çalışmaya devam ediyor.
Sağanak yağışın başladığı ilk andan itibaren sahadan bir an olsun ayrılmayana Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın gece gündüz çalışmaları yakından takip etti. Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı açıklamasında, “İlimizde etkili olan sağanak yağışın zararlarını en aza indirebilmek adına tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz. Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan ile birlikte kent merkezinde taşkın yaşanan bölgelerde incelemelerde bulunarak, Valimiz Sayın Nurtaç Arslan başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)’ de kamu kurumlarının yöneticilerinin de hazır bulunduğu Afet Koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyoruz. Yine Belediyemiz bünyesinde bulunan Acil Hizmet Merkezi’nde (BAHMER) ekiplerimizin koordinasyonunu sağlayarak, gelen ihbarlara yönlendiriyor, vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz” dedi.

Belediye Tahliyelere Destek Verdi

Belediye Başkanı Cemal Akın, tedbir amaçlı dükkânlarını boşaltan esnaflara destek verildiğini ifade etti. Başkan Akın, “Taşkın riskine karşı tahliye edilen işyerlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tedbir amaçlı dükkânlar boşaltılıyor. Tahliyelere tüm desteği veriyoruz” dedi.

Ekipler Canla Başla Çalışıyor

İlimizde etkili olan sağanak yağış nedeniyle kanalizasyon hatlarımızda tıkanıklık yaşanmaması ve mağduriyet oluşmaması için Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından kanalizasyon hatlarında çalışma yapılıyor. Başkan Cemal Akın yaptığı açıklamasında, “Belediye ekiplerimiz canla başla çalışıyor. İki gündür aşırı yağan yağmurun olumsuz etkilerini azaltabilmemiz için hiç ara vermeden çalışan ekiplerimiz 351 ihbara müdahale etti. 135 ev, 15 işyerine su baskınına müdahale edilirken, 201 rögar ve tıkanıklıklar ile ilgili sıkıntıların giderilmesine çalışıldı” dedi.

Hasta Vatandaş ve Mahsur Kalan Vatandaşlar Tahliye Edildi, Ekmek Dağıtımı Yapıldı

Cumhuriyet Mahallesi Özlem Sitesinde ikamet eden hasta vatandaş, Sitenin su altında kalması nedeniyle Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Cankurtaran ekipleri tarafından zodyak bot ve iş makinesi yardımı ile evden çıkarılarak ambulansa bindirildi. Aynı zamanda İtfaiye ekipleri evlerinde mahsur kalan vatandaşların tahliyesine yardımcı oluyor. Belediye Acil Hizmet Merkezi’ne (BAHMER) gelen ihbarlara anında müdahale eden ekipler Kemerköprü Mahallesi 789. Sokak'ta bir binada meydana gelen su taşkınının

tahliyesini gerçekleştirdi. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar için İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından zodyak bot ile evlere ekmek dağıtımı gerçekleştirildi.

Koruma Altına Alındı

Orduyeri Köprüsü altında trafo üzerinde mahsur kalan köpek ile ağaçta mahsur kalan kedi cankurtaran botundaki ekiplerce kurtarılarak Bartın Belediye Hayvan Barınağında koruma altına alındı. Başkan Cemal Akın, “Sokak hayvanları ile ilgili tüm yardım taleplerinizi 0378 2272511 nolu telefonumuza iletebilirsiniz” bilgisini paylaştı.

Köprü Altını Tıkayan Ağaçlar Temizlendi, Sitelerde İncelemelerde Bulunuldu

Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm ekiplerle sahada çalışmaya devam ediyor. Başkan Akın, “İlimizde yaşanan yoğun yağmur yağışı sonrası yaşanan sel afetinde tüm ekiplerimiz ile sahadayız. Ekiplerimiz, Kemerköprü’de köprü altını tıkayan ağaç dalları çıkarılarak suyun daha fazla akması sağlandı. Son iki gündür yaşadığımız aşırı yağışlar nedeniyle evlerinin etrafı ve bodrumları sel suları ile dolan Cumhuriyet Mahallemizdeki Özlem, Akgünler ve Umut Siteleri’nde incelemelerde bulunarak, site sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Yine Köyortası Mahallemizde selden zarar gören ailelerimizi ziyaret ederek, ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olmaya çalıştık. Mahalle muhtarımız Şermin Atmaca ile yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunduk. Tüm halkımıza geçmiş olsun” dedi.

Cenaze ve Defin Hizmetlerinde Aksama Olmadı

Belediye Başkanı Cemal Akın yaşanan sel afetinde, hayatın büyük bir gerçeği olan cenaze ve defin hizmetlerinin aksatmadan yürütüldüğünü söyledi. Başkan Akın, “Tüm olumsuz hava koşulları ve aşırı yağmurlara rağmen cenaze defin hizmetlerimizi aksatmadan veriyoruz. Tümünü ücretsiz olarak sunduğumuz; Cenaze nakil, gasilhane hizmetleri, defin işleri için 188 numarayı arayarak görevlilerimize bildirimde bulunmanız yeterli olacaktır” dedi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bartın Belediyesi yaşanan su taşkını ve sel afeti sonrası temizlik çalışmalarına hız verdi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “İlimizde günlerdir devam eden aşırı yağışlar sonucunda sel afetiyle karşı karşıya kaldık. Yağmurun etkisini azaltmasıyla birlikte ırmakta su seviyesi az da olsa düşüşe geçmiş durumda. Sel sularının bazı bölgelerden çekilmeye başlamasıyla birlikte yollarda yıkama çalışması gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmamızın yanı sıra esnaflarımıza da dükkân temizliğinde yardımcı oluyoruz. Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah beterinden korusun” dedi.

BAŞKAN AKIN “SAYIN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı, yaşanan sel afeti nedeniyle İlimize gelerek, incelemelerde bulundular.aynı felaket 1998 dede olmuştu.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Bakan Yardımcısı Sayın İsmail Çataklı’nın İlimize gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İlimizde devam eden aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın alanlarında incelemelerde bulunmak üzere şehrimize gelen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ve İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı’ya eşlik ederek, durum değerlendirmesi yaptık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu başkanlığında Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdik. Taşkın bölgelerinde Bartın Belediyesi olarak

gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilgili bilgiler verdim. Toplantı sonrası Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte Kemerköprü ve Yalı bölgesinde incelemelerde bulunduk. Meydana gelen taşkınlardan olumsuz etkilenen esnaflarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, Sayın Bakanımızla durum değerlendirmesi yaptık. Büyük bir sel afeti yaşıyoruz. Bu afette yanımızda olan Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Toplantıda alınan kararlar ile yaraların bir an önce sarılması için devletimizin tüm kurumları ile teyakkuzdayız” dedi.


  "HABER ESENGÜL"
GERÇEKLERİ BİZ YAZARIZ.



Anahtar Kelimeler: BARTIN ' BASTI " EKİPLER SAHADA"

Başlık

25.1°