Öğretmenevi ve ASO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve Valimiz Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU’nun katılımı ile açılışı yapılan toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim KESKİN, Rektör Prof. Dr. Ersan ARSLAN, Vali Yardımcısı Ahmet Sait KURNAZ, İl Emniyet Müdürü Fahri BULUT, Belediye Başkan Yardımcısı Halil DANACI, STK temsilcileri ile il müdürleri katıldı.
Katılımcılara hitap eden Kırıkkale Valisi Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU, “Ben Olsaydım ismi güzel belirlenmiş bir isim. Biz bu işleri sanki bizim kapımızın dışında, bizim evimizin dışında, bizim yaşam alanının dışında olduğunu zannediyoruz. Aslında ‘Ben Olsaydım’ın bir ileriki adı da ‘Ben Olabilirim’. Bu çok yakın bir tehlike. Yani; ne bizim ailemizin, ne sülalemizin, ne köyümüzün, ne mahallemizin, asaletiyle hiçbir alakası yok. Bu konu sadece ayrılmış birlikte yaşamayan ailelerin ya da biraz daha kenar mahallelerde kalan ailelerin sıkıntısı değil, her aile gurubunun başına gelebilecek bir tehlike. Bu gittikçe büyüyen ve toplumun bütün kesimlerini etkisi altına alabilecek, zengininden fakirine, itikadı kuvvetli olanından olmayanına, inanından inanmayanına kadar herkesin kapısını çalabilecek bir tehlike. Olaya bu şekilde bakmalıyız. Biz bu konuda çok düşündük ‘Ben Olsaydım Ne Yapardım?’ diye arkadaşlarımızla beraber çok ciddi bir mesai harcadık. Bundan sonra çalıştaydaki arkadaşlar da ‘Ben olsaydım ne yapardım?’ diye bizim yaptığımız çalışmaların üzerine katkıda bulunacaklar. Ben her zaman şunu söylüyorum; en akıllı adam her zaman başkasının aklını kullanan adamdır. Ortak akıl bütün akıllardan daha üstündür. Yapılan çalıştayın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
İl Sağlık Müdürümüz Dr. Murat AĞIRTAŞ ise yaptığı konuşmada “Bağımlılık; sosyal, psikolojik ve fizyolojik olarak bireylerin sağlığını bozarak, dünyanın tamamını tehdit eden bir halk sağlığı sorunu olmasının yanı sıra, ülkelere mali açıdan da büyük maddi kayıplara neden olan toplumsal bir problemdir. Bağımlılık ile mücadele konusunda ülkemizde önemli adımlar atılmış ve bu alanda büyük mesafeler kat edilmiştir. Buradaki en önemli amaç her bir katılımcının “Ben Olsaydım” etiketini kullanarak ilimizde ve ülkemizde küçük-büyük demeden yaşanan sorun ve çözüm önerileri için kendi fikirlerini rahatlıkla ifade edebilmesidir. Katılımcıların belirttiği fikir ve öneriler ilimizin nihai raporuna yansıtılarak bakanlığımıza gönderilecek ve bu sayede ilimizdeki iyi uygulama örnekleri ülke genelinde alınacak önlemler noktasına katkı sağlayacaktır. Bu doğrultuda ilimizde farklı bağımlılık türleriyle ilgili belirli dönemlerde Sayın Valimizin başkanlığında ve değerli il protokol üyelerimizin katılımlarıyla toplantılar, çeşitli istişareler yapılırken, aynı zamanda kamu kurum/kuruluşları ile STK’larca çeşitli eğitimler ve seminerler verilerek, saha çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Başta Sayın Valimiz olmak üzere ilimizdeki bağımlılığı önlemek adına görev alan tüm kamu, kurum/kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerimizin, derneklerimizin ve özel kuruluşlarımızın tek amacı; bireylerin bağımlılıklarından kurtularak sosyal yaşama tekrar adapte olmalarını sağlamaktır” dedi.
Toplantıda müdürlüğümüz personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Büşra Nur ALTAŞ tarafından katılımcılara ön bilgi mahiyetinde çalıştay oturumlarına ilişkin sunum yapıldı. 4 oturumda gerçekleştirilen çalıştayda 8 çalışma masası etrafında Alkol, Tütün, Uyuşturucu ve Davranışsal Bağımlılıkları önlemeye yönelik fikirler tartışılarak, her bir masanın raporu sunulurken, il düzendeki nihai rapor ise 30 Nisan’a kadar tamamlanarak bakanlığımıza gönderilecektir.
"HABER SATI ÇETİNER"
KRAL 71 GÖRDÜĞÜNÜ VE DUYDUĞUNU YAZAR.