ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ALDATIP KANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ALDATIP KANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Mevcut Hükümet 2015 için yıllık 12 bin liraya kadar olan ücretlerden yüzde 15, 12 bin lirayı aşanlardan ise yüzde 20 vergi alıyor. Bu sebeple temmuzda memur maaşlarından yüzde 20 vergi kesintisi yapılacak.

Enflasyondaki artışla birlikte temmuzda maaşların artacağını bekleyen memuru ve emekliyi, kötü bir sürpriz bekliyor. Yüzde 3 maaş artışı ve yüzde 1,7'lik enflasyon farkı, vergi dilimindeki artış sebebiyle memurun cebine girmeden Maliye'nin kasasına gidecek. Devlet zam vermiş gibi gözükecek ancak memurun ve emeklinin gelirinde artış olmayacak.

 

Enflasyondaki artış memur ve emeklinin alacağı maaş zammını netleştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 4,7 olarak açıkladığı enflasyon artışı sebebiyle memurlar ve memur emeklileri, yüzde 3'lük zamma ilaveten yüzde 1,7 enflasyon farkı alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 4,7 zam verilecek. Ancak bu zam, memurun ve emeklinin cebine yansımayacak. Memurun mağduriyeti, hükümetin çalışanlardan daha çok vergi almak istemesinden kaynaklanıyor. Hükümet 2015 yılı için yıllık 12 bin liraya kadar olan ücretlerden yüzde 15, 12 bin lirayı aşan ücretlerden ise yüzde 20 oranında vergi alıyor. Bu sebeple temmuz ayı itibarıyla memurların maaşlarından yüzde 20 oranında vergi kesintisi yapılacak. Böylece yüzde 4,76'lık maaş artışı, yüzde 5 oranındaki vergi artışı sebebiyle geri alınacak. Emeklilerin de önemli bir bölümü vergi dilimindeki artış yüzünden gelir kaybı yaşayacak. Sözleşmeli çalışanlar ise daha fazla vergi yükü altına girecekler. Sözleşmeli memurlar brüt maaşları üzerinden vergilendiriliyor. Bu sebeple sözleşmeli memurların ücretlerinden temmuz itibarıyla yüzde 25 oranında vergi kesintisi yapılacak.

 

Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Başkanı Fahrettin Yokuş, hükümetin bütçe açıklarını vergileri artırarak kapatma yolunu seçtiğini belirterek, ?Kaynağından vergi toplamakta oldukça zorlanan siyasi iktidar, dolaylı vergileri daha çok artırarak, başta memur ve işçiler olmak üzere emeğiyle üretenlerden peşin vergi alarak cezalandırmaktadır. En büyük vergi adaletsizliği olan dolaylı vergilerin, vergi gelirleri içindeki oranı her yıl artmaktadır.? dedi.

 

ASGARİ ÜCRETLİYİ DE VURACAK

 

Maliye'nin Gelir Vergisi dilimlerinde yaptığı artış, memur ve emeklinin yanı sıra asgari ücretliyi de vuracak. Temmuz itibarıyla asgari ücret net 949 liradan 1.000 liraya çıktı. Brüt asgari ücret ise 1201 liradan 1273 liraya yükselecek. Böylece 5,5 milyon asgari ücretli, aralık ayına gelindiğinde yüzde 15'lik vergi diliminden çıkarak yüzde 20'lik vergi dilimine geçecek. Bu sebeple yılsonu itibarıyla asgari ücretlilerin geliri 24 lira azalacak. Bir başka ifadeyle temmuzda maaşına 51 lira zam alan asgari ücretli, aralık ayı maaşında 24 lira kayıp yaşayacak ve maaşı 976 liraya inecek.

 



Okul müdürüne zincirle saldıranların akıbetini bilmeyen Çorum Valisi merkeze çekildi.

AVUKAT TUĞBA ÇİFTÇİ GÜRCÜ SINIRINDA.

HANGİ DİNE MENSUP OLURSAN OL ÖNCE AHLAK GEREKİR!

ŞABABCIĞIM SİYASETİ BIRAK MESLEKTAŞ OLALIM İSTERSEN ARKADAŞ OLALIM.

SANTIRALCI DEYİP GEÇMEYİN BİR KURUMUN SIR KÜPÜDÜR.

KIRIKKALE NİN YETİŞTİRDİĞİ ÜNLÜLERDEN "LARA KESKİN İLE NURHAN İNER VAR.