Tarih: 24.06.2015 16:47

KIRIKKALE VE ÇEVRESİNDE YAĞIŞLAR SELE NEDEN OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Irmak beldesinde etkili olan sağanak nedeniyle belde içinde 3 ev tamamen, çok sayıda evin de bodrum katları ve bahçeleri su altında kaldı. Balaban Çayı'nın taşması sonucu İstasyon bölgesinde raylar su altında kalırken, tren seferleri de durdu. Belediyenin iş makinesi ile dağlardan gelen kum ve molozlar temizlenirken, olası sele karşı bent çalışması başlatıldı.

Irmak belde Belediye Başkanı Bilal Ağca, tespit edildiği kadarıyla merkezde 3 evin tamamen, çok sayıda evin de kısmen hasar gördüğünü bildirdi. Yolların yine tahrip olduğunu, kanalizasyon şebekesinin ise çalışamaz hale geldiğini belirten Ağca, selin, Yeşil öz, Fatih, Seyran tepe ve İstasyon mahallelerinde hasara yol açtığı kaydedildi.

Kırıkkale merkez de ise Çarşamba pazarını sel bastı Pazar yerinde meyve ve sebzeleri sel götürdü Çarşamba pazarı istikametinden gelen sel suları tratuer taşlarını aşarak işçi emeklileri cemiyetinin alt katına dolarak içerideki personel mahsur kalarak belediyeden imdat istediler ne var ki belediye itfaiyeleri selde mahsur kalınca onlarda polisten yardım istediler ancak polisin itfaiyeyi kurtaracak aracı olmadığı için selin kesilip yağmurun dinmesini beklediler her yıl olduğu gibi Kırıkkale belediyesi yine sınıfta kaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —