Yahşihan İlçemizde ?Güvenilir Gıda Tüketimini BilinçlendirmeTanıtım Standı? Kuruldu.

Yahşihan İlçemizde ?Güvenilir Gıda Tüketimini BilinçlendirmeTanıtım Standı? Kuruldu.

Düzenlenen programın açılışına Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat ÖZEN, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep KIRBAŞ, Meteoroloji İl Müdürü Nazım KUL,Yahşihan Mühimmat Ana Depo Komutanı ve Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Yücel TÜYLÜOĞLU, Yahşihan İlçe Gıda,

Kaymakam A. Ferhat ÖZEN yaptığı açıklamada ?Gıda denetim elemanlarımız tarafından gıda üreten, pazarlayan ve toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler yoğun olsa da asıl bilinçlendirilmesi gerekenlerin tüketiciler olmasından dolayı bu çalışma isabetli ve verimli olmuştur. Çalışmalarından dolayı emeği geçenleri tebrik ederim.? dedi.

İl Müdürü KIRBAŞ, Gıda denetimlerinin İl ve İlçe Müdürlüklerinde aralıksız devam ettiğini, yapılan bu çalışmanın da faaliyetlerimiz arasında önemli bir yer tuttuğunu, güvenilir gıda tüketiminde tüketicilere de görevler düştüğünü bu amaçla bir bilinç oluşumunu sağlamak amacıyla bu standı açtıklarını söylemiştir.

5 gün süren program süresince ziyaretçilere gıda maddesi alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ayrıntılı bilgiler verilmiştir. Tüketicilere alacakları ürünlerin, etiket bilgilerini, özellikle son kullanma tarihleri ve ambalajlarının durumlarını mutlaka kontrol etmeleri, herhangi bir olumsuzlukta karşılaştıklarında ?ALO GIDA 174?numaralı ihbar hattına mutlaka bilgi verilmeleri istenmiştir.Kurulan stantlarda halka yönelik bilgilendirici broşürler dağıtılmış ve tanıtımda  afişlerden de yararlanılmıştır.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği program aynı yerde İlçe Halk Sağlığı Başkanlığı?nın ve Yeşilay?ın açtığı stantların ziyareti ile sona ermiştir.

 

 



Başlık

28.1°