Onların toplum içerisinde görünür olmaları için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekmektedir.
Bugün Türkiye?de birçok konuda olduğu gibi engellilerimiz de birçok sorun yaşamakta ve toplum içerisinde görünür-görünmez birçok ayrımcılığa maruz kalmaktadır.
Siz hiç müziğin ritmini duyamadığınız halde halaya tutuşmak istediniz mi? Tekerlekli sandalyede oturup da koşmayı denediniz mi? Çocuğunuzu okula sırtınızda götürmek zorunda kaldınız mı?
Bu soruların yanıtlarını düşündüğümüzde engelli yada engelli yakını olan vatandaşlarımızı daha iyi anlayabileceğimize ve bu şekilde doğruyu yakalayabileceğimize inanıyorum.
Ülkemizde engellilerin %51?i eğitime,
%39?u sağlığa,
%40?ı adalete erişimde,
%51.3?i ise toplumsal yaşama katılımda ayrımcılık içeren uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadır.
Ülkemizde yaşayan 100 vatandaşımızdan ortalama 12?si engellidir ve bu insanlarımız hayatlarının büyük kısmında ciddi zorluklar yaşamaktadır. Engellilerin sosyal, ekonomik, siyasi ve mimari planların hazırlanması sürecinde çoğu zaman göz ardı edilmesi, ülkemizin bu konuda erişmek niyetinde olduğu uluslararası standartların altında olduğunu göstermektedir. İşte 3 Aralık, engellilerle alakalı aksaklıkların yetkili mercilere tekrar hatırlatılması ve toplumun dikkatinin engellilerin problemlerine çekilmesi için son derece önemli bir fırsattır.
Şahsım ve MHP Olarak tüm engelli kardeşlerimizin hak ve isteklerinin takipçisi olacağımızın sözünü vererek engelli 10-16 Mayıs Engelliler Hatasını kutluyor. Hepsine selam ve saygılarımı sunuyorum.
Seyit Ahmet GÖÇER