Tarih: 14.05.2015 13:15

10 - 16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye nüfusu içerisinde büyük bir çoğunluk oluşturan engelli vatandaşlarımızın engellerini görmezden gelmek ne derece aldatıcı bir durum ise bu insanlarımızı engelleri nedeniyle yok saymak aynı derecede aşağılayıcı ve bir o kadar da üzücü bir davranıştır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarına normal şekilde devam edememesi, bu bireyleri toplumdan giderek izole olmuş hale getirecektir. Dolayısıyla, engelli bireylerimizin toplumsal hayata etkin bir şekilde katılımını sağlayacak politikalar üzerine çalışılması son derece önemlidir. İktidar partisi AKP?nin, muhalefetten gelen her öneriyi reddetme adetinden bağımsız olarak engellilerin önündeki kısıtlamaları kaldırmayı amaç edinmiş çözüm önerileri, projeler, yasalar ve uygulamalar ?siyaset? değil ?insaniyet? bağlamında ele alınmalı ve bu bağlamda politikalar üretilmelidir. Bunlara ek olarak, engellilere karşı devlet ve toplum duyarlılığının geliştirilmesi mutlaka denenmesi gereken yollardandır. Devletimizin gereken yerde, engelliler ve aileleri tarafından kurulan dernekler ile iletişime geçmesi gereklidir.

 

Bu bağlamda, Türkiye?de iyileştirilme şansı olan engelli vatandaşların saptanması ve sorunlarının giderilmesi, diğer engellilerimizin de sosyal, siyasi, vb. faaliyetlerde rol alması sağlanmalıdır. Bunları yaparken de asıl fayda sağlayacak olan, acıma duygusundan ziyade gerçek bir yardımseverlik anlayışıyla hareket etmektir. 

 

 

 Sözlerimi sonlandırırken maddi, manevi problemler yaşayan engellerimizin çetin hayat şartlarıyla mücadelesini takdir ettiğimi belirterek, bünyesinde bir Engelli Koordinasyon ve İletişim Merkezi (EKİM) de barındıran, bağlı olduğum Milliyetçi Hareket Partisi?nin ve şahsımın engelli haklarını sonuna kadar savunacağını ve çözüm önerileri arayışlarımızı sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Ülkemizdeki ve Kırıkkale?mizde ki engelli hemşerilerimin10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasını en içten dileklerimle kutlarım.

 

 

Av. Halil ÖZTÜRK

MHP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı

Kırıkkale Milletvekili Adayı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —