Seyit Ahmet GÖÇER Regaip Kandili Basın Açıklaması

Seyit Ahmet GÖÇER Regaip Kandili Basın Açıklaması

Yüce ALLAH bazı aylar ve günleri diğer aylar ve günlerden üstün kılmıştır, dört mübarek gecenin, Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin bulunduğu üç ayların içerisinde, insanlığın ebedi rehberi Kuran-ı Kerimin nazil olmaya başladığı Ramazan ayı da var

o on bir aydan daha üstündür. Özellikle Recep ayının ilk Cuma gecesi olan Regaib gecesi, hem üç ayların, hem de Ramazan ayının müjdecisidir. Bu bakımdan üstün ve önemli gecelerden birisidir. Bol rahmet, ihsan ve ikram demek olan Regaib, Yüce Allah'ın bağışlaması, rahmet ve ikramının bol olduğu bir gecedir.
Bu mübarek ay ve geceler hayatın güçlük, sıkıntı ve meşakkatlerinden kurtulup manevi duyguların yoğunlaştığı, şefkat, merhamet ve kardeşliğin canlandığı anlardır. Efendimizin bir hadis-i şeriflerinde dua ettiği gibi (Allah?ım Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.)

Regaip kandilinin tüm Kırıkkaleli  hemşerilerimize ve Türk İslam âlemine, huzur, bereket, barış ve mutluluk getirmesini Cenabı-ı ALLAH tan niyaz ederim.

 

Seyit Ahmet GÖÇER

MHP MYK Üyesi

Kırıkkale Milletvekili Adayı

 



Başlık

32.2°