KÖŞE YAZARIMIZ GÜVENTÜRKÜN İSTİKLAL MARŞINA YORUMU.

KÖŞE YAZARIMIZ GÜVENTÜRKÜN İSTİKLAL MARŞINA YORUMU.

Ölümsüz devletin ölümsüz marşı İstiklal marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şubesi başkan yardımcısı Emekli Astsubay Fazlı Güventürk bir mesaj yayınladı

Fazlı Güventürk ?İstiklal marşı bir milletin yeniden ve daha güçlü doğması ile bir ve beraber olunduğunda neler yapılacağını tüm dünyaya anlatan, yüreği vatan için atan bir şairin destanıdır. ? diyerek mesajını şöyle sürdürdü.

            ?Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın diyen bir şairin mısralarından dökülen bu satırların her harfi bizim bağımsızlığımızın sembolüdür. Zor şartlar altında kalbi muhabbetle sevdiğimiz atalarımızın kanları ile sulanmış bu topraklarda içimizde hainler, dışımızda düşmanlar hep olacaktır. Bize düşen devlete, millete, bayrağa saldırmak için her türlü tertiplenme içine girenlere ve bizi topla tüfekle yıkamayacağını bilen düşmana karşı hep uyanık olmalıyız.?dedi.

            Fazlı Güventürk ? bu aziz vatanın kanı ile canı ile bir karış toprağını düşmana vermemek için toprağa düşenlere ve bize istiklal marşını kazandıran Mehmet Akif Ersoy?a şükran ve minnetlerimizi sunuyor, mekanlarının cennet olmasını diliyorum.? Dedi.



Başlık

23°