Tarım
Tarım HaberleriTARIM İL MÜDÜRÜ TARSIM BİLGİSİ VERDİ
Genç Çiftçilerimize, Üreticilerimize ve Ziraat Odası Başkanlarımıza Tarsım Bilgilendirmesi İl Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Müdürlüğü toplantı salonunda TARSIM bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Çiftçilerimizin tarım sigortaları ve teminatlar konusunda detaylı şekilde bilgilendirildiği toplantıya, TARSİM Ankara Bölge Müdürü Murat KAYA bizzat katılarak sunum yaptı.
Toplantıda bir konuşma yapan İl Müdürümüz Sırrı YILMAZ; tarımsal üretimin ve üründe kalitenin ancak işletme anlayışı içerisinde ve yenilikçi bakış açısına sahip bir yaklaşım ile sağlanabileceği bir konjonktürde yaşadığımızı belirterek, işletmesinde risklerini doğru analiz eden, üretimden pazarlamaya kadar her aşamayı planlayan çiftçiler ile İlimizde tarımın hak ettiği yere ulaşacağı vurgusunu yaptı.
Başta Genç Çiftçi Proje Desteklemelerinden yararlanan çiftçilerimiz olmak üzere geniş bir katılımcı kitlesine hitap eden toplantıya, İlimiz Ziraat odası Başkanları da katıldı. Çiftçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği toplantı çiftçi sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
TARSİM uygulamalarına göre; geniş kapsamlı tarife kapsamında 5.000 TL sigorta bedelindeki bir süt sığırı için yıllık 250 TL prim karşılığında sigorta yaptırıla biliniyor. Aynı kapsamda işletmesinde 5 ile 20 hayvan arasında erkek besi sığırı bulunan bir işletmecinin hayvan başına 8.000 TL sigorta bedeli karşılığında ödeyeceği miktar 3 Aylık hayvanlar için hayvan başına yıllık 116 TL iken 12 Aylık hayvanlar için hayvan başına yıllık 228 TL olarak hesaplanıyor.
Benzer şekilde işletmesinde 10 Baş ve üzeri küçükbaş hayvanı olan bir işletmeci hayvan başına 600 TL sigorta bedeli için hayvan başına yıllık 24 TL prim ödeyerek sigortadan faydalana biliyor. Bu prim sigorta kapsamının daraltılması istenirse hayvan başına 1,5 TL prim oranına kadar düşebiliyor. Ayrıca 100 adet arılı kovanı olan bir sabit arıcılık işletmecisinin 22.500 TL sigorta bedeli karşılığında ödemesi gereken prim 101 TL olarak hesaplanıyor.
Sırrı YILMAZ
İl Müdürü
HABER KAYNAĞI:NAZ GÜR GÜR.
KRAL 71 (GERÇEKLERİ YAZAR)




Başlık
-
BU AĞACI BEN DİKTİM 56 YAŞIN DA KIRIKKALE NİN YAŞLI AĞAÇLARINDAN SAYILIR -
Bakanlık, zehirlenme tehlikesi içeren 4 çay markasını ifşa etti Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tağşiş ürünler listesine ürünlerinde gıda boyası tespit edilen 4 çay markası eklendi. -
ŞEKER FABRİKALARI ÖZELLEŞTİRİLDİ PANCAR EKEN ÇİFTÇİ ŞAŞKIN! kotalar daralmasına rağmen Yozgat havalesinde çiftci ektiğine ekeceğine bin pişman gibi görünüyor. -
DEDEDEN TORUNA İNTİKAL EDEN TARIM ALETLERİ! Zamanında bunlar çalışırken karnımız tok sırtımız pek idi hilesi hurdası yoktu her şey doğaldı. -
KARPUZ'UN SON NEFESİ. Bu yıl pek karpuz yiyen olmadı oldu ise De dilim dilim yediler. -
KIRIKKALE TARIM İL MÜDÜRÜ KÖYLÜLERLE İÇ İÇE. tarımda hergün bir yeni proje ile etkinliğini gösteriyor. köylülerin gözünün içi gülüyor sevinçlerinden ne yapacaklarını bilemiyorlar. -
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdüründen Basın Notu: Yeni Destekleme Modeli Tarım ve Orman Bakanlığımızca hazırlanan, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve gıda arz güvenliğinin sağlanması adına, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni bir destekleme modelini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu model, tarımsal ür -
Değerli basın mensupları; yarın yapılacak olan Vali Bey'in de katılacağı Hasat Şenliğine teşriflerinizi bekleriz. Atatürk Kültür Merkezi önünden 9:00-9:20 arası servis kaldırılacaktır.
11.4°
