Aslında 1928 de, Almanların, mavzer olarak yaptığı, 7,9 milimetre çapındaki, piyade tüfeğinin, patentini, Türkiye ye verdiği, tarihten, bu yana, her askerliğini yapmış olan, Türk askeri Kırıkkale yapımı, olan bu tüfeğin, künyesini sayarken mutlaka kırık kalenin, adını anmıştır.
Doğruya, doğru eğriye eğri dememiz gerekirse bu anıt hiçbir belediye başkanının aklına gelmemiştir en çok eleştirdiğim belediye başkanlarından biri olan MEHMET SAYGILIYA tekrar tekrar teşekkürlerimin kabulünü arz ediyorum sağ olsun bu konuda ey okur. Kırıkkale sanayi denince akla ilk gelen şehirlerden biridir her ilimizin bir meşhuru vardır Kırıkkale silahı ile ünlüdür yapımı bitirilmek üzere olan büyük şehir parkının ortasına şehri simgeleyen milli piyade tüfeğinin anıtı yapıldı.
DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR
Türkiye'nin savunma sanayine yönelik geliştirmiş olduğu modernlik, yerlilik projesinin getirilerinden olan ve NATO'nun 42 adımlık testinden dünya üzerinde tek geçen piyade tüfeği olan Milli Piyade Tüfeği (MPT) - 76'nın üretildiği yer olan Kırıkkale'de yapımı tamamlanmak üzere olan şehir parkına silahın anıtı yapıldı. Bir askerin siper almış ve gizlenmiş halde tüfeği kavramasının temsil edildiği anıtın, silaha ismini vermiş olan şehrin simgesi olması bekleniyor. Kırıkkaleliler ise anıtın açılmasını dört gözle bekliyorlar Kırıkkaleyi herkes silahla tanıyor. Planlıyoruz. Bütün Kırıkkaleli hemşehrilerime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
KRAL 71 (GERÇEKLERİ YAZAR)-