Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES), içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve köy yollarının örneğin köprülerinin Sulakyurt ve Bahşili çamlıca köyünün köprüleri il özel idaresi tarafından yapılırken Sulakyurt ilçesinin köprüsü ihaleden ayrı tutulup tahmini 200 bin TL ye mal olacağını tahmin ederek kendi imkanları ile 25 ile 30 bin arasında maliyetle kurumu gözetmişlerdir alt yapısının ve atık su hizmetlerine ait her türlü projenin görüntülenmesi ve yapılan bu işlemlerin harita üzerinden görüntülenerek kolay sorgulama ve raporlamalara imkân tanıyan sistemdir.
Amaç
Ülkemizde kırsal kalkınmanın sağlanması ve köylerimizin yol, su, kanalizasyon gibi ihtiyaçlarının giderilmesini temin amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen Köy Alt Yapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi 2005 yılında uygulanmaya başlanmıştır.
2012 yılında çıkan bir genelge ile KÖYDES Projesi'nin Coğrafi Bilgi Sistemi Rehberi'ne uygun olarak hazırlanması esas hale getirilmiştir. Bu amaç doğrultusunda 2013 yılı Ağustos ayında Kırıkkale İl Özel İdaresi KÖYDES çalışmalarını başarı ile gerçekleştirmeyi tercih etmiştir.
Kapsam
Kırıkkale İl Özel İdaresi KÖYDES Projesi kapsamında; Coğrafi Bilgi Sistemi teknolojileri kullanılarak;
İdari Bilgiler
Proje Bilgileri
Yol ve Ulaşım Hizmetleri
İçme suyu Hizmetleri
Tarımsal Sulama Hizmetleri
Kanalizasyon (Atık su) Hizmetleri
İmar İşleri
Ruhsat ve Denetim Hizmetleri
Personel Hizmetleri
Üst Yapı Hizmetleri
Köydeş Mahalli İdareleri İcmalleri
veri temalarının merkezi bir yapıda yönetilmesi ve karar vericiler için ihtiyaç duyulan her türlü sorgulama, raporlama ve istatistik bilgilere, her platformdan erişme yeteneği sunmaktadır.
Projenin Kazandırdıkları
Web üzerinden kullanıcı adı ve şifre ile projelere erişim sağlanması.
İl özel idaresi yetki ve sorumlulukları dahilindeki köy yolları, içme suyu, kanalizasyon, sulama gibi faaliyetler için yatırım önceliklerinin belirlenmesi.
Tüm köy yol, içme suyu, kanalizasyon, sulama projelerine yönelik ihtiyaç duyulan sorgu ve raporlamalara hızlı erişim.
İlgili yetkililerin, sahada vatandaş ile görüşürken mobil cihazları ile o köye yapmış oldukları her türlü projeyi ve yatırım planlarını anında vatandaş ile paylaşabilmesi.
Birimler / Kurumlar arası entegrasyon ve güvenli veri paylaşımı
İzleme ve değerlendirme raporlarının otomatik olarak alınması.
Kesinleşen ve hedeflenen iş miktarları ve maliyetlerin koordinasyonlu bir şekilde yönetilmesi.
İhale süreç takibi.
Vatandaşa açık uygulama ile köylerde yapılan her türlü il özel idare faaliyetlerinin, halkın bilgilendirilmesinde etkin rol oynaması.
Harita destekli bir dijital arşiv yönetiminin oluşturulması.gibi değerlere önem vermesi tam bir özellik kazanıyor adı üstünde ÖZEL İDARE..hizmetlerinin hepside özel Bahşili ilçesi çamlıca köyünün köprülerinin eskisi ve yenisi görülmektedir
KRAL 71 ÇETİNER.