GÜLLÜ AYKUT LAİKLİK YOBAZLIĞIN PANZEHİRİDİR! DEDİ

GÜLLÜ AYKUT LAİKLİK YOBAZLIĞIN PANZEHİRİDİR! DEDİ

TBMM başkanı İsmail Kahraman'ın 25.04.2016 günü akşamı İstanbul Üniversitesinde verdiği konferansta Laiklik çıkışı ile ilgili olarak ?-Yapılacak olan yeni. Anayasa da Laiklik olmamalıdır, Dindar Anayasa meselesinden Anayasamızın kaçınmaması lazım,1982

MECLİS BAŞKANINI İSTİFAYA DAVET  EDİYORUZ

Sayın Aykut Açıklamasında  Meclis başkanı sayın Kahraman'ın İstanbul üniversitesinde yaptığı konuşmasında Laiklik hakkında sarf etmiş o sorumsuz ve akıl almaz açıklamalarını dehşet içerisinde dinledik. Meclis Başkanı sayın Kahraman'ı TBMM sinde yapmış olduğu yeminine sadık  kalmaya ve de oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyorum.Eğer o makamı yok sayarak bu ve buna benzer sözler sarf etmeye devam edecekse Meclis Başkanını istifaya davet ediyoruz. Unutulmasın ki Laiklik bütün inançların ve eşitliğin güvencesidir. Laiklik,toplumsal  barışın en büyük güvencesidir 05.Şubat 1937 tarihinde Anayasada  yapılan değişiklikle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini insan haklarına dayalı milli, demokratik ve laik sosyal bir hukuk devleti esasları üzerine inşa etmiş ve Kurucusu olduğu Cumhuriyeti laiklik ilkesi ile güvenceye almıştır.Sayın Kahraman sarf etiği bu sözleri ile İktidarları döneminde  bu güne kadar yaptıkları antidemokratik uygulamalar ve davranışlarını sanırım meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar.Demek ki Sayın Kahraman AKP Hükümetinin  hazırlamakta oldukları yeni anayasa tuzağı ile ilgili  baklayı da ağzından bu suretle çıkarmış oldu.

ÇAĞDAŞ DEMOKRASİNİN ÖN KOŞULU LAİKLİKTİR

Sayın Basın mensupları, Mustafa Kemal vizyonunun  Türk devrimi projesinin merkezinde laiklik ve kadın vardır.Laiklik ilkesi kadınlarımıza erkeklerle eşit haklara özgürlüklere sahip olmayı, bütün din ve inançta insanların eşit koşullarda aynı kurallara uymak durumunda bulundukları, hiç kimseye dinsel ayrıcalık ve üstünlük tanımayan toplum düzeni sağlamıştır.Çağdaş demokrasilerin ön koşulu olan laiklik ilkesinin temelinde; eğitimin, siyasetin, devlet yönetiminin, toplum hayatının ve hukuk kurallarının eşitliğe, akla ve bilime dayandırılması yatar. Devlet yönetimi hiçbir kural ve baskıyla suistimal edilemez.1982 Anayasasının 24 üncü maddesinde bu kural açıkça belirlenmiştir: ?Atatürk demiştir ki, ?Laiklik adam olmaktır? Her İnanca saygı göstermek ve kimsenin inancına müdahale etmemektir. Aklın özgürleşmesini sağlamaktır, dünyayı sorgulamaktır, gerçekleri görmektir. Laiklik budur?

TÜRKİYE AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE MÜSLÜMAN OLMADI

Sayın Basın Mensupları Dünyada 50 ye yakın Müslüman devlet vardır. Bunların içinde Avrupa ile sosyal ilişkileri olan  Laik sosyal hukuk devleti  sadece Türküyedir. Bu nedenle AKP İktidarı Cumhuriyetin değerleri olan laiklikle oynamaya kalkmamalıdır.Eğer kalkarlarsa şu iyi bilinsin ki ellerinde kalır. İslami yeti Bayrak tutanlara sesleniyorum Bu ülke 14 yıldır iktidarda olan Tayip Erdoğan zamanında Müslüman olmadı. Osmanlı zamanında da,Mustafa Kemal zamanında da,İsmet İnönü zamanında da,Celal Bayar zamanında da ,Turgut Özal,Süleyman Demirel zamanında da,Müslüman bir ülkeydi .Bu ülke bin yıldır Müslüman bir ülkedir.AKP Hükumetince gündem değiştirmek için ellerinden ne geliyorsa yapılmak istenmektedir.Eğer Örneklersek :

Meydana gelen canlı bomba eylemlerini gölgelemek için konulan yayın yasakları,Özgür olmayan medya,Etkisiz hale getirilen sivil toplum kuruluşları ,bir doktorun 100 hastaya bakmak zorunda bırakıldığı sağlık sistemi, yok edilmiş olan bölge merkezli dış politika,adaletsiz hukuk sistemi,Düzensiz yok olmaya yüz tutmuş ekonomi,Kısacası özetlersek ,Ülkeyi gözden çıkarmış olan bir iktidarla karşı karşıyayız.

LAİKLİK YOBAZLIĞIN PANZEHİRİDİR

Kadınlarımıza sesleniyorum; Laiklik asla din düşmanlığı değildir.Dini siyasete alet ederek karalama kampanyaları dinin üzerine oturtulmamalıdır .Bir Meclis Başkanı düşünerek konuşmak zorundadır. O yüzden Sayın Meclis Başkanını düşünmeye ve sarf edeceği sözlerde daha dikkatli olmasını tavsiye ediyoruz. Hukuk bilgisi hatalıdır, tarih bilgisi hatalıdır, siyasi tarih bilgisi hatalıdır, sanıyorum din bilgisi de hatalıdır.Unutulmasın ki Laiklik yobazlığın panzehiridir diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Kral71.com-Haber Yen al ÇELİKBAŞ

 

 



BEKİR EROĞLU NUN GÖZÜYLE NEŞET ERTAŞ NEREDESİN SEN

GAZETECİLİK ÖZVERİ İSTER MEZİYET İSTER AJANSLARA BAĞIMLILIK DEĞİL.

AKP KAR TOPU GİBİ ERİDİ 3.PARTİ BİLE OLAMIYOR.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU YUMUŞAK "G" GİBİ DEĞİL ELİF GİBİ LİDER.

HAYATTA OLMANI ÇOK İSTERDİM MEMLEKETTE ŞEREFSİZLER TÜREMEZDİ EN AZINDAN.

GÜVENDİĞİM ADALET HENÜZ ZUHUR ETMEDİ FİNCANCI KATIRINI ÜRKÜTMEYE GEREK YOK!