CHP 01 MAYISTA CUMHURİYET MEYDANINDA BULUŞUYOR.

CHP 01 MAYISTA CUMHURİYET MEYDANINDA BULUŞUYOR.

Petrol İş, KESK, ADD, Alevi Kültür Derneği CHP il örgütü, Disk, Emekli Sen, Makine Mühendisleri Odası 1 Mayıs tertip komitesi olarak 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için çağrıda bulundu: ?

  1. "- ÇAĞRI -1 Mayıs´ta Cumhuriyet Meydanında buluşalım.?

MİLLİ DEĞERLERİMİZİ ENGELLEMEYE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORUZ  

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelen tertip komitesi adına açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine karşı  olduklarını ,Son 3-4 yıldır değişik alanlarda baskı ve yıldırma politikalarının sıkça yapılmasına,bununla da yetinmeyen Siyasi İktidarın  milli değerlerin yok edilmesi girişimleri,Türkiye nin 2. Adamı  pozisyonunda görev yapan TBMM Başkanı olan  İsmail Kahraman?ın 5 ay önce Laik cumhuriyete bağlı kalacağına yaptığı yemine sadık kalmayarak ,bilinçli olarak ?Laiklik kalksın ,dindar Anayasa gelsin ?sözleri ile laikliğin  tartışmaya açılmasına  ve de 1 Mayıs Emek bayramında alanlara çıkmamızın engellenmesine  karşı çıkıyoruz dedi.

 01 MAYISTA CUMHURİYET MEYDANINDA BULUŞALIM

Türkiye´nin ihtiyacının 1 Mayıs´ın birlik, mücadele ve dayanışma ruhu olduğunu dile getiren Şahin, "Biz işçiler emekçiler ve emekliler olarak kuralsız güvencesiz çalışmaya karşıyız. Taşeron sistemine iş cinayetlerine karşıyız. Kadın cinayetlerine, çocuk tacizlerine karşıyız. Kıdem tazminatının gaspına, yoksulluğa, yolsuzluğa işsizliğe sömürüye karşıyız. Kısacası otoriter yönetime karşıyız. Onun için 1 Mayıs´ta saat 12.00 de Cumhuriyet Meydanında buluşuyoruz Tüm ha haklı taleplerimizi buradan haykıracağız. Karşı duruşumuzu türkülerle, halaylarla sergileyeceğiz? diye konuştu.

SOSYAL ADALET BARIŞ ÖZGÜRLÜK EŞİTLİK VE DEMOKRASİ  İÇİN

1 Mayıs Kutlama Komitesi üyeleri daha sonra kısa birer açıklama yaparak tüm baskılara rağmen direneceklerini  belirterek Sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik, özgürlük ve demokrasi için 01 Mayıs´ta tüm emekçilerin meydanlarda olması gerektiğini vurguladılar. Katılımcıların görüş ve taleplerinin iletildiği toplantıdan sonra komite üyeleri dar çerçeveli bir toplantı daha yaparak Türk Metal, Petrol İş Sendikası ve diğer sivil toplum kuruluşlarından bazıları ile görüşerek katılımın yüksek olması için çalışmaların devam edilmesi yönünde karar alındı.

Kral71.com-Haber Yenal Çelikbaş

 



Başlık

25.5°