ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ŞEHİTLERİMİZ ADINA AĞAÇ DİKTİ

ATATÜRK ANADOLU LİSESİ ŞEHİTLERİMİZ ADINA AĞAÇ DİKTİ

İbrahim Akpınar /Kırıkkale Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi Orman Haftası kapsamında ??Toprağa Düşmüş Fidanlar Yeniden Yeşeriyor?? bir etkinlikle Kırıkkaleli 50 Şehidimizin adlarını taşıyan ağaç dikimi gerçekleştirdiler.

Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi orman haftası kapsamında Okul bahçesi ve çevresindeki boş bulunan alana, Kırıkkale vali Yardımcısı Adnan kayık, İl milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Okul Müdürü Barış Küçük. Komşu Okul Müdürleri Okul idaresi ve öğretmenleri ile 580 öğrencisiyle, 50 Kırıkkaleli Şehidimizin adlarına ağaç dikimi yaptılar. Her dikilen ağaca Şehidimiz hazırlanmış olduğu plaketlerdeki isimleri asıldı.  Bir Konuşma yapan Kırıkkale vali yardımcısı Adnan kayık.??Eskiden yeryüzünün büyük bir bölümü ormanlarla kaplıydı. İnsanların bilgisizlikleri nedeniyle yok edilen ormanların yerini bozkır¬lar, çoraklaşan topraklar, çöller aldı. İnsanlar her zaman ağaca ve ağaçtan yapılan çeşitli araç ve gereçlere gereksinme duymuşlardır. Ormanlar, ağaçlar, toprağın nemli kalmasını sağlar. Toprak kaymasını (erozyonu) önler, selleri durdurur. Ormanlar yöre¬nin iklimini etkiler, yağmur yağmasını sağlar. Çok sıcakları, şiddetli soğukları önler. Ormanlar aynı zamanda av hayvanlarının barınağıdır.
Ormanlar ve çevremizdeki ağaçlar, çamlar bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. 
Bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde önemli yeri olan ormanları korumalıyız. Ağaç dikip, yeni ormanlar şehirleşmiş yapılarımızın boş alanlarına çam ağaç .çiçekler yetiştirilmesine yardımcı olmalıyız. . Dünya Orman Günü olarak kutlanmaktadır, bizler de çevremizdeki ağaçların dallarım kırmayanın, fidanları sarsmayalım. Ağaçları zararlı hayvanlardan koruyalım. Yeni fidanlar dikelim. Bu etkinliklerimizi yaşam boyu sürdürelim.Okul olarak dikilen ağaçlara şehitlerimiz adını verdiğiniz içinde çok teşekkür ederim. Şehitlerimize yaptığınız bu duyarlılığı kendilerine bir Fatiha?da okumanız Allah huzurunda huzura kavuşturmuş olursunuz.?? diye konuştu. Vali yardımcısı Adnan kayık öğrencilerle ilk ağacı dikerek can suyu verip Şehidimiz İsmail Işık ?in isim plaketini ağaca bağladılar. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin?de 2. öğrenciyle ağaç dikerek yine oda Şehidimizin isim plaketini ağaca bağladılar. Öğrenci öğretmenlerinde bu dikime katılarak tüm ağaçları dikmiş oldular. Ağaç dikimi ardından bahçeye kurulan karavanalardan, etkinliğe gelen misafir ve öğrencilere yemek ikramı yapıldı. Öğrenciler çamların altına yemeklerini yerken bu çamları ağabey  ve ablalarımız iyi ki dikmişler ki bu doğa güzelliğini göremezdik dediler. 



BEKİR EROĞLU NUN GÖZÜYLE NEŞET ERTAŞ NEREDESİN SEN

GAZETECİLİK ÖZVERİ İSTER MEZİYET İSTER AJANSLARA BAĞIMLILIK DEĞİL.

AKP KAR TOPU GİBİ ERİDİ 3.PARTİ BİLE OLAMIYOR.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU YUMUŞAK "G" GİBİ DEĞİL ELİF GİBİ LİDER.

HAYATTA OLMANI ÇOK İSTERDİM MEMLEKETTE ŞEREFSİZLER TÜREMEZDİ EN AZINDAN.

GÜVENDİĞİM ADALET HENÜZ ZUHUR ETMEDİ FİNCANCI KATIRINI ÜRKÜTMEYE GEREK YOK!