Tarih: 30.12.2015 12:16

YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN BARIŞA SES VER

Facebook Twitter Linked-in

ÜLKE UÇURUMA SÜRÜKLENİYOR          

                Yüksel Şahin Konuşmasına Güney Doğuda her geçen gün şiddetini arttıran Terör olaylarında Siyasi İktidarın savaş politikalarını her geçen gün tırmandırarak Ülkeyi Uçuruma sürüklediğine dikkat çekti.Çocukların ,kadınların gençlerin,yoksulların kanının aktığı ,anaların gözyaşlarının kurumadığı, insanların yıllarca unutamayacağı açıları yaşayacağını bu konuda endişelerini ve çözüm önerilerini  hep dile getirdiklerini söyledi..Halkın barış isteğini haykırmak için 10 Ekimde Ankara da yapılmaya çalışılan uyarı mitinginin kana bulanarak 101 insanın katledildiği onlarca insanın yaralandığı  terör olayında faillerin bir an önce bulunmasının istenmesine rağmen kendilerine soruşturma açıldığını bir hukuksuzluğa maruz kaldıklarını beyan etti..

ŞEHİRLER ABLUKA ALTINA ALINIYOR  :

Şahin Konuşmasına devamla,Güney doğuda uygulanan sokağa çıkma yasakları,savaş halini andıran yığınaklar,okulların hastanelerin ve devlet dairelerinin karargahlara dönüştürüldüğü İlçelerin abluka altına alınarak boşaltıldığı ilçelerden göç eden insanların nereye gideceği şaşırıp meçhule doğru sürüklendiği,insan cesetlerinin günlerce sokak ortalarında bırakıldığı cesetlerini almak için gelenlere ateş açıldığı bir süreç yaşanıyor. Şehirler abluka altına alınıyor.Tarihi eserler tahrip ediliyor,yapılan operasyonlar sonucu elektriksiz,susuz ekmeksiz kalan evleri kurşunlanan insanları çok büyük tehlikeler beklemektedir.

AKP İKTİDARI AKIL DIŞI POLİTİKALAR ÜRETİYOR:

AKP İktidarı Meslek örgütlerinin konu ile ilgili çözüm öneri ve endişelerine gözünü kulağını kapatmıştır. İktidarın adeta gözünü kan bürümüştür.İçeride kendisine muhalif gördüğü her kesimi baskı ve operasyonlarla sindirmekte,dışarıda da akıl dışı politikaları yüzünden neredeyse kriz yaşamadığımız ülke kalmamıştır Miting yapmak,sokağa çıkmak,hatta pencereden dahi bakmak dahi ölümü göze almakla adeta eş değer hale gelmiştir Temmuzdan Kasım sonuna kadar 44 çocuğun öldürüldüğü ve 52 çocuğunda yaralandığı bir süreç yaşanıyor.İşid ver benzeri Terör odaklarına karşı zamanında önlem almayan iktidarın bedelini tüm insanlık ödemektedir.Bizler Emek ve Meslek örgütleri olarak duyduğumuz sorumluluk gereği gidilen yolun kan ve göz yaşının sel olup akacağı bir yol olacağını yineliyoruz.

BİZ BARIŞIN TARAFINDAYIZ :

Duymayan kulaklara görmeyen gözlere sesleniyoruz.Bu topraklarda kimse ölmesin,.Yok ederek,yok sayarak kırarak ezerek öldürerek ,muhalefeti sindirerek çözüm asla olamaz.Çözüm herkesin diline kültürüne doğasına özgürce sahip olmasıdır.Özetlersek ?Çözüm Türkiye nin gerçek bir demokrasiye kavuşmasıdır? Demokratik kitle örgütleri olarak ?BİZ BARIŞIN TARAFINDAYIZ?

ÖLDÜRÜLENLER BİZİM ÇOCUKLARIMIZ:

Bir gün insanlık umudun bilinmeyen gücünü ortaya çıkaracaktır. Adaletsizlikleri kökünden atacaktır. İnsanlık, yoksulluktan aşağılanmaktan kurtulacaktır. Gün savaşanları seyretme günü değildir.İçeride ve dışarıda savaş çığlıkları atanlara karşı cesaretle ?ÖLDÜRÜLENLER BİZİM ÇOCUKLARIMIZ ? Savaşı durdurun diye haykırmalıyız Bu nedenle ;Diyoruz ki ?YAŞAMAK VE YAŞATMAK İÇİN BARIŞA SES VER? dedi. 

 

Kral71-Haber Yenal ÇELİKBAŞ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —