GUNCEL

GUNCEL Haberleri

Dünya Astsubaylar günü

Dünya Astsubaylar günü

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Kırıkkale şube Başkanlığı 17 Ekim Dünya Astsubaylar günü etkinlikleri çerçevesinde bir basın bildirisi yayınlayarak Astsubayların gününü kutladı.

Kırıkkale TEMAD il Başkanı Yusuf Erdoğan yapmış olduğu açıklamada ? Bu, dünyada ilk kez Türkiye Emekli Astsubayları tarafından ilan edilen bir organizasyondur. 2012 yılında ilk defa kutladık. Geçtiğimiz yıllarda 33 ülke bizimle birlikte bu kararı aldı ve uygulamaya başladı. Şimdi pek çok ülkeyle yazışma yapıldı. Her ülkenin askeri teşkilatlarındaki astsubaylar bu günü kutluyor. Geçen yıllarda yurt dışından önemli katılımlar oldu. Artık her yıl 17-20 Ekim tarihleri arasında geleneksel kutlamalar yapılacak. Bu kapsamda Astsubayların sorunlarını bir elde toplayıp, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği çatısı altında çözüm bulma ve bu çözümü tüm dünya Astsubayları ile paylaşma zemini oluşturmak amacını taşıyoruz. ? şeklinde konuştu.

Güventürk: canımızı fedaya hazırız

            TEMAD Kırıkkale şube Başkan Yardımcısı Emekli Astsubay Fazlı Güventürk ? Bizler çocuk denecek yaştan itibaren Şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde göreve başlıyoruz. Yeni yapılanma ile daha önce Lise Mezunu olarak Silahlı Kuvvetler bünyesine katılan Astsubay meslektaşlarımızın da Üniversiteyi bitirmeleri ile tüm astsubaylar eğitimi, kültürü, bilgi ve birikimi ile ülke gündemine vakıf personeller olarak yerini almış durumdadır. Hepimiz bu ülkenin evladı olarak çalışan veya emekli personelimizle her sorunu çözme gayretindeyiz. Ülkemizin içinden geçtiği bu günlerde iç ve dış düşmanlara karşı hepimiz ailelerimiz ile birlikte canımızı feda etmeye hazırız. ?dedi.

            Dünya astsubaylar günü etkinliği çerçevesinde kültür ve bilgi amaçlı çeşitli etkinlikler düzenlenecektir ve bu kamuoyu ile ayrıca paylaşılacak.

 



Başlık

33.8°