KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE OLAY GAZETECİYİ YAKA PAŞA DIŞARI ATTILAR

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİNDE OLAY GAZETECİYİ YAKA PAŞA DIŞARI ATTILAR

İbrahim Akpınar /KIRKKALE Gazeteciye baskı Kırıkkale üniversitesine sıçradı gazeteci soru soramayacaksa neden gazeteciyi çağırıyorsunuz bilgi edinmezse gazeteci ne yazacak sizin borozancılığınızımı yapacak Ekrem hoca hiçte şık olmamış.

Kırıkkale Üniversite?nin Mavi Salonunda gerçekleştirdiği konferansta konuşmacıya soru yöneltilince Kırıkkale Tercüman gazetesi genel yayın yönetmeni Abdurrahman Keskin açılış törenine katılan Nobel Barış Ödülü gazeteci yazar Tevekkül Karmana ders sonunda soru sormak istedi. Rektör Ekrem Yıldız?ın Abdurahman keskinin yanına yaklaşarak gazetecilerin ve öğrencilerin soru sorma hakkı yoktur diyen Ekrem yıldız talebini yönelten Keskin, hiç beklenmedik bir tavır ve cevap aldı. Bunun üzerine Kesin, ?öğrencilerin ve gazetecilerin soru sorma özgürlüklerini kimsenin ellerinden alamayacağını?? söyledi. Bunun üzerine salonda bekleyen yaklaşık 5 kadar özel güvenlik elemanı Keskin?i yaka paça salondan dışarı attı. Ayrıca dışarıda Ekrem Yıldız?a soru sormak isteyen Kale haber Gazetesi Haber Müdürü Ahmet Kalaya da üniversite güvenlik görevlileri tarafından fiili ve sözlü sataşma oldu. Güvenlik görevlileri Kalanın kolundan tutularak ?soru soramazsınız??diyerek olay yerinden uzaklaştırdılar. Üniversitenin bu tutumu öğrencilerinde dikkatinden kaçmazken bazı öğrenciler alkışlı protesto ettiler.

Ayrıca salonda AK Partili ve MHP milletvekillerinin olmaması dikkat çekerken Üniversite yönetimi vekillere davet gönderdiklerini ilettiler hal bu ki üniversiteler aydınlığın aynasıdır diyen vatandaşlar bu nasıl rektör bu nasıl ilim yuvası dediler.

 



Başlık

29.9°