Tarih: 08.09.2015 18:21

Seyit Ahmet göçerin milli savunma bakanına soru önergesi!

Facebook Twitter Linked-in

?Dağlıca ?da gerçekleşen ve 16 askerimizin şehit düştüğü, 6 askerimizin yaralandığı hain saldırı kamuoyunda büyük yaralara neden olmuştur. Binaenaleyh kamuoyuna aydınlatıcı bilgilerin verilmemesi olayın vahametinin sorgulanmasına neden olmuştur.? Bu çerçevede;

1. Hain pusuda PKK tarafından kaç tane saldırı gerçekleştirilmiştir? Saldırıların gerçekleştirilme saati kaçtır? PKKEğer birden fazla saldırı gerçekleştirdiyse birinci ve ikinci saldırılarda kaç askerimiz şehit olmuş, kaç askerimiz yaralanmıştır?

2. Saldırı gerçekleştirilme öncesinde yol güvenliği ve istihbarat zafiyeti nerelerde yaşandı?

3. Saldırı öncesinde ağır silah olarak tabir edilen ve insan gücüyle taşınmasının zor olduğu bilinen Doçka kullanıldığı söylenilmektedir. Doçkalar taşınırken güvenlik güçlerinin ve istihbarat faaliyeti yürütenlerin bundan haberi olmadı mı? Oldu ise gerekli tedbir neden alınmadı?

4. Yeni iç güvenlik yasası gereğince askerin operasyon yetkisi valilere verildi. Saldırı neticesinde yaşanan olaylarda vali ve asker arasında yetki tartışması yaşandı mı? Vali askere zamanında operasyon yetkisi verdi mi? Hükümet yetkilileri ve siz bu saldırıdan ne zaman haberdar oldunuz?

5. Hain saldırıda PKK kaç askerimizi kaçırmıştır? Örgütün elinde şehit olan askerlerimiz var mıdır?

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —