Kırıkkale Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeler (BAP) birimi tarafından desteklenen projenin uygulamasında günümüz teknolojisinin en popüler araçlarından biri olan 3D yazıcılar kullanılacak.
"Tüm Projelerimizi Kendi İmkanlarımızla Üç Boyutlu Üretebiliyoruz"
Konu hakkında bilgi veren, proje yürütücüsü Doç. Dr. Mustafa Bozdemir, üç boyutlu yazıcılar kullanılarak, sağlık, biyomedikal, mekatronikve savunma teknolojileri gibi bir çok alanda yenilikçi tasarımlar ve prototipler üretilebildiğini söyledi. Doç Dr. Bozdemir, "Bilgisayar ortamında tasarladığımız ve hesaplarını yaptığımız tüm projelerimizi kendi imkanlarımızla üç boyutlu olarak burada üretebiliyoruz. Özellikle MKE Fabrikaları ile Kırıkkale Üniversitesi arasında yapılabilecek Ar-Ge ve Lisansüstü çalışmalarda başarılı işler yapabileceğimizi umuyorum. 3D yazıcılar ile prototip üretim çalışmalarını da laboratuvarımızda yaparak hem zaman kaybının hem de maddi kayıpların önüne geçtik. Her üniversitede olmayan bu teknolojinin zamanla tüm üniversitelerde kullanımı artacaktır. İlerleyen zamanda çelik ve sert metal 3D baskı tekniğinin desayın Rektörümüzün desteği ile üniversitemize getirilmesi için gayretgösteriyoruz.? diye konuştu.
"Laboratuvar Üniversitesi-Sanayi İşbirliğinde Etkisini Göstermeye Başladı"
Bilimsel araştırma projelerine destek veren Kırıkkale Üniversitesi, bünyesindeki akademisyenlerin gerek TÜBİTAK kurumuna sunduğu projelerle gerekse BAP alt yapısıyla hızla zenginleştiğini belirten Doç. Dr. Bozdemir, ilerleyen zamanlarda Kırıkkale Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulmakta olan üç boyutlu tasarım laboratuvarı ile özellikle sağlık, biyomedikal, otomotiv, biyomekanik, mekatronik ve savunma teknolojileri konusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütülebileceğini belirtti.
HABER ABDULKADİR DOĞAN KRAL 71