AL ALLAH DELİNİ ZAPT EYLE KULUNU YAPMAYIN BUNU KEPEĞİMİZ KÖPEĞİMİZE YETMİYOR!

AL ALLAH DELİNİ ZAPT EYLE KULUNU YAPMAYIN BUNU KEPEĞİMİZ KÖPEĞİMİZE YETMİYOR!

YAHŞİHAN BELEDİYE BAŞKANI BAŞKA İLLERDEN KIRIKKALE YE KÖPEK BIRAKIYORLARLAR JANDARMADAN YARDIM TALEP ETTİM DEDİ.

Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, çevre illerden getirilerek her ay 100'ün üzerinde sokak köpeğinin ilçeye bırakılması ile ilgili, "Yalvarıyorum" diyerek çağrıda bulundu. Türkyılmaz, "Can dostlarımızı terk edenleri bundan sonra kamera sisteminden tespit edip hem emniyetten hem de jandarmadan destek alacağız" dedi.
Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından her ay 100'ün üzerinde sokak köpeği, ormanlık alana ve yol güzergahlarına bırakılıyor. Çevre illerden araçlarla getirilen başıboş köpekler, vatandaşları ve yaz okuluna giden çocukları da tedirgin ediyor. Başıboş köpekler, belediye görevlilerince geçici barınağa alınıyor. Ormanlık alandaki köpeklerin de aç kalmaması sağlanıyor. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz da sokak köpeklerini bırakanlara, "Yalvarıyorum" diyerek çağrıda bulundu. Türkyılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma ile koordineli olarak sokak köpeklerini bırakan kişileri güvenlik kamera sistemlerinden tespit edeceklerini söyledi
"Aylık maliyetimiz 200 bin lira"
Yahşihan'ın Kırıkkale'nin en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, yaklaşık 386 personelle ilçeye hizmet etmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Sokak hayvanlarına ve barınağımıza indirgediğimizde ise 1 veteriner ve barınak sorumlusu olmak üzere 10 personelle iki vardiya hizmet etmeye çalışıyoruz. Yıllık sokak hayvanlarımıza kedilerimize aldığımız mama miktarı ise 40 tonu bulmaktadır. Aylık belediye maliyeti işçilerde olmak üzere 150 bin ile 200 bin lira arasında değişmektedir" dedi.

"NEŞTER"
KRAL 71 HABER BİZİM İŞİMİZ:
 



Başlık

26.1°