ADLİYE PERSONELİNE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI.

ADLİYE PERSONELİNE ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI.

Adliye de çalışan bayan personellere Anne sütünün önemi hakkında seminer verildi.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Başkanlığına bağlı personelimiz tarafından Kırıkkale Adliyesi bayan personellerine yönelik Anne Sütünün Teşviki ve Emzirme ­konulu seminer düzenlendi.

Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş unvanı almak için İl Sağlık Müdürlüğümüz ile Kırıkkale Adliyesi arasında çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında adliye bayan personellerine yönelik toplantı salonunda seminer düzenlendi. ÇEKÜS personellerimiz tarafından verilen seminerde emzirme için gerekli profesyonel ve toplumsal desteğin sağlanması, annelerin emzirme ile ilgili tecrübe kazanmaları gibi konularda bilgiler verildi.

 

Anne sütünün yenidoğan bebek için en iyi, en doğal besin olduğunu ifade eden eğitmenlerimiz, başarılı bir emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi için, annelerin doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında aileler ile birlikte tüm sağlık sektörü tarafından da etkin olarak desteklendiğini söyledi.

 

Eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde, anne sütü her zaman taze ve mikropsuz, daima hazır ve bedavadır. Bebekle anne arasında özel bir sevgi bağı kurulmasını sağlar, sindirimi kolaydır. İlk ağız sütü bebeği hastalıklardan korur, ilk aşısı yerini almaktadır. Yenidoğan bir bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli, 6. aydan sonra uygun ek besinlerle birlikte 2 yaş ve ötesine kadar emzirmeye devam edilmesi gerektiği iletilmiştir.


İlimiz 2014 yılı Aralık ayında “Altın Bebek Dostu İl” unvanı almıştır. İlimizde hizmet veren Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesi bebek dostu hastane unvanına sahiptir.

 


  "HABER SATI ÇETİNER"
İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.



Başlık

27°