Pınar Başındaki organik tarım arazisine yapılacak dinamit fabrikası projesi iptal edildi

Pınar Başındaki organik tarım arazisine yapılacak dinamit fabrikası projesi iptal edildi

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki iki ekolojik köyde ekokırım'a yol açması öngörülen patlayıcı madde fabrikasına yönelik Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci sonlandırıldı.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Aşağıbeyçayır ile Eğrisöğüt köyleri arasındaki bölgede, yapımı için süreç başlatılan ekokırıma davetiye çıkaran bir projenin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci sonlandırıldı.

Sürecin sonlandırıldığına dair karar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın internet sitesinde yayımlandı. Kararın dayandırıldığı maddeye göre, şirketin başvurusunu geri çekmesi üzerine ÇED süreci sonlandırıldı.

Eğrisöğüt köyünden Kayseri Karaçay Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Avukat Harun Özkan, Erciyes Patlayıcı Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Patlayıcı Madde (Kapsüle Duyarlı Emülsiyon, Anfo, Ağır Anfo, Kapsül Üretim ve Montaj) Üretim ve Depolama Tesisi yapmayı planladığı meralık alanı ihaleyle aldığını belirterek hukuki mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.
Avukat Harun Özkan Yeşil Gazete‘ye yaptığı açıklamada “Köylerimizin kurtulduğunu düşünüyoruz; tabii karşımıza yeni bir proje çıkmazlarsa” dedi.

 

"HABER"
ESENGÜL

 

 

İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.

 



Başlık

15.7°