İSMAİL BİLDİK'İ TAKTİR ETMEK GEREKİR.

İSMAİL BİLDİK

KONFERANSA GELDİ TARIM PROFESÖRÜNDEN RANDEVU ALDI HER DEREDEN AKAN SUYU SULAKYURT'A KAZANDIRACAĞIM DİYOR.

Tarımsal Kuraklıkla Mücadelede Tasarruflu Su Kullanımı Konferansı
Suyun önemine dikkat çekmek ve kuraklıkla mücadele amacıyla, Kırıkkale Valiliği himayesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Tarımsal Kuraklıkla Mücadelede Tasarruflu Su Kullanımı Konferansı" Nur Camii Konferans Salonu’nda düzenlendi. 
Konferansa Vali Yardımcısı Mehmet Miraç Topaloğlu, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım, Kırıkkale Üniversitesi Organik Tarım Bölümü öğretim görevlileri, il müdür yardımcıları, il ve ilçe müdürleri, şube müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile muhtarlar ve çiftçilerin katıldığı çok sayıda davetli hazır bulundu. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, “Su, yaşamın sürekliliği, ekolojik denge‘nin korunması, tarımsal üretiminin sürdürülebilirliği, gıda arzı ve güvenliğinin sağlanması için vazgeçilmez kaynaktır dedi. Dünyada var olan toplam su kütlesinin ancak % 2.5’ini tatlı su kaynakları oluşturmaktadır. Bunun da %70’ten fazlası tarımda kullanılmaktadır. Bunun için su tasarrufu yapmak zorunda olduğumuz birincil öncelikli sektör tarım sektörüdür dedi. Kırıkkale kuraklık riski taşıyan 33 il içerisinde yer almaktadır ve dolayısiyle bilinçli ve tasarruflu su kullanımını zorunlu hale getirmektedir. Bu bağlamda Bakanlığımızca; Modern sulama sistemleri ve yöntemlerinin yanı sıra, yeraltı su kaynaklarının az tüketildiği, daha az su tüketen bitkilerin yetiştirildiği yeni destekleme modelleri geliştirilmektedir. Su tasarrufu sağlayan, basınçlı sulama sistemleri desteklenmektedir. Bizler de bu kapsamda eğitim-yayım ve yaygınlaştırma çalışmalarına devam etmekteyiz.
Çiftçilerimizi kuraklık riski karşısında alacakları tedbirler konusunda bilgilendirmek ve yönlendirmek amacıyla bu konferansı düzenledik diyerek konferansımıza katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür eden Yılmaz, çiftçilerimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim, en iyi şekilde faydalanmalarını temenni ederim diyerek konuşmasına son verdi. 
Konferans Ankara Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ersoy Yıldırım’ın yaptığı sunumun ardından Vali Yardımcısı ve konukların hazırlanan sergiyi gezmesiyle sona erdi.
İyi Çalışmalar Diliyoruz. Sunumu yapan hoca Prof. Dr. Yusuf Ersoy YILDIRIM

 

 


"HABER SATI ÇETİNER"

İLKEMİZ GERÇEKLERİ YAZMAKTIR.



Başlık

15.7°