İNŞALLAH SAYIN TEKBIYIKOĞLU BÖYLE GİDERSENİZ KIRIKKALE DE İZ BIRAKACAKSINIZ.

İNŞALLAH SAYIN TEKBIYIKOĞLU BÖYLE GİDERSENİZ KIRIKKALE DE İZ BIRAKACAKSINIZ.

kIRIKKALE DE "KARAHMETLİ KÖYÜ"KAYSERİ HİMMET DEDEYE BAĞLI YAMULA-YEMLİ HA KÖYÜ" patlıcanı ile anılan meşhur köyler örneğin boğazlayana bağlı çalap verd köyü keskine bağlı cerit mümünli köyü ile kaçak köyü'nün fasulyesi ile meşhu

Kırıkkale’de Valiliğin projesinden faydalanan çiftçiler, organik tarım yaparak ata tohumlarından elde ettikleri ürünlerden hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de vatandaşın sağlıklı sebze ve meyve tüketmesini sağlıyor.


Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "yerel tohumların değerlendirilmesi" projesi çerçevesinde çiftçilere ata tohumu dağıtıldı. Ücretsiz dağıtımı yapılan genetiği bozulmamış ata tohumları, tarım arazilerinde boy verdi. Organik tarım ile uğraşan çiftçiler, ata tohumlarından elde ettiği domates, salatalık, patlıcan, biber, karpuz, ayçiçeği ve soğan gibi birçok sebze-meyve ürünlerinin satışını yaparak, hem ekonomik kazanç elde ediyor hem de vatandaşın sağlıklı sebze ve meyve tüketmesini sağlıyor. Ayrıca, bu proje sayesinde de ata tohumlarının varlığının sürdürülmesi ve gelecek nesillere ulaştırılması hedefleniyor.


Teşekkürler Kırıkkale valisi teşekkürler Kırıkkale il tarım müdürü.

 KAYNAK TARIM ENFORMASYONU NAZ GÜLER

            "NEŞTER"

 



Başlık

15.7°