AKP NİN HÜKMETTİĞİ YERDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!

AKP NİN HÜKMETTİĞİ YERDE TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR!

Demek ki bir Kırıkkale değil sevgili okuyucular.Kayseri?de ortaya çıkan kaldırım görüntüleri yine isyan ettiriyor. Bazı yerlerde gelişi güzel yapılmış kırılan, yerinden oynayan kaldırımlar dikkat çekerken bazı bölgelerde ise yere serpilmiş, dağılmış çirk

Kentte bir türlü çözülemeyen ve vatandaş arasında, ?yap-boz kaldırımlar? olarak da bilinen kaldırım çilesi yine gün yüzüne çıkmaya başladı. Kenttin farklı noktalarında kaldırımların kırık, dökük ve sökük halleri dikkat çekiyor. Özellikle kent merkezinde bazı belediyeler sık sık dökülen, sökülen, kırılan kaldırımlar için çalışma başlatırken, bu durum farklı tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Ortaya çıkan kaldırım görüntülerin kente yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, ?Kayseri bir yandan turizm kenti yapılmak isteniyor ama kaldırımlar bu imaja zarar veriyor. Neredeyse her köşe başında çirkin görüntü oluşturan kaldırımlar var. Tamir edilen yerler sık sık yeniden tamir ediliyor. Bu nasıl bir iş anlamak zor. Buralar kontrol edilmiyor mu? Ya da bu işler ehline verilmiyor mu? Gelişi güzel yapılan kaldırımların parası bu halkın cebinden çıkmıyor mu? Bu nedenle belediyeler sağlam iş yapmalıdırlar. Yap-boz haline dönüşen kaldırım çilesi artık bu şehirde son bulmalıdır. Diğer şehirlerde bu görüntüler yok ama özellikle Kayseri?nin Meydan?ında bu sorunu belediyeler,  yıllardır çözemedi. Demek ki, ya iş bilmiyorlar ya da iş verilenleri yeterince denetlemiyorlar? şeklinde görüş belirtti. Diğer yandan bakımsız kaldırımlara kent merkezindeki esnaflar da tepki gösteriyor. ?Bu bakımsızlık Kayseri?ye yakışmıyor diyen esnaf, ?Bakımsızlığın en net hali ortada. Görmek isteyen görür. Tabi bunun için halka kulak vermek lazım. Kayserimiz bu görüntüleri hak etmiyor. Artık bu kaldırım çilesine son verilsin? diye konuştu.

 

 Haber/Foto: Kadir UĞURLU

 



Başlık

25.5°