ENGELLİLER İÇİN YAPILAN AKILLI BASTON TÜRKİYE SIRALAMASINA GİRDİ

ENGELLİLER İÇİN YAPILAN AKILLI BASTON TÜRKİYE SIRALAMASINA GİRDİ

Bahşili ilçe sinde eğitim öğretim veren Çok Programlı Anadolu Meslek Lisesi Okulu öğretmenleri ve öğrencilerinin tasarladığı Akıllı baston Türkiye sıralamasına 1000 proje çerisinden sıralamaya girdi.

değerlendirme olarak geçerek 50,ci sırayı alıp, Ankara da yapılan Türkiye teknolojik sergisine katıldı.Projede görevli koordinatörlük tarafından alınan bilgiye göre,?? Proje, Eğitimden üretime mesleki ve teknik ortaöğretim okulları sergisine 25 il 47 okul 54 farklı proje ile katılmıştır. İlimizi temsilen katıldığımız proje GÖRME ENGELLİLER İÇİN ELEKTRONİK BASTON Projesidir. Proje de görme engelli vatandaşlarımızın karşılaştığı sorunları en aza indirmek amaçlanmıştır. Tasarladığımız Bastonda 2 adet hassas kapasitif sensor kullanılmış. Görme engellinin karşılaştığı bir engel veya boşluğu algılayarak bilgiyi bastonda bulunan ses devresi veya titreşim devresine göndermektedir. Aynı zaman da işitme engelli olanlar için avuç içine titreşim göndermektedir. İşitme engelli olmayan lar için sesle uyarı vermektedir.

Proje 2008 yılında Okulumuz Elektronik alan şefi Orhan ÇOKAL ve O dönem Müdür yardımcısı şimdi Okul Müdürü olarak görev yapmakta olan aynı zaman da Elk- Elektronik tek. Öğretmeni olan Eren ARSLAN Tarafından geliştirilmiştir. Sergi için yeniden revize edilmiş daha hassas sen sörler kullanılmıştır. Sergi 25-27 Mayıs arasın da Ankara Çankaya Nevzat ayaz mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleşmiş. Açılışını Milli Eğitim bakanı Nabi AVCI yapdığı bildirildi.

 

Milli eğitim bakanının Naci Avcı nın dikkatini çeken Sergideki Kırıkkale standındaki Engelliler için yapılan akıllı bastonu inceleyen Bakan İl Milli eğitim müdürü ve proje koordinatörleri öğretmenlerinden teknik bilgiler alarak tebrik etmiştir.

Kırıkkale nin ve Bahşili ilçe sinin gururu olan proje 2008 yılında ilk olarak o zamanın okul müdür yardımcısı Eren Aslan, Elektrik bölüm şefi Orhan çokal ve örgenciler tarafından hayata geçirildi yine Ankara da yapılan yarışmada mansiyon ödülü almıştı.

Şimdi biraz daha geliştirilerek son şeklini alan Akıllı Baston Türkiye sergisine katılarak Proje koordinatörü okul müdürü Eren Arslan, Tuncay Ünlü hoca ve mazereti dolayısıyla katılamayan Orhan Çokal ın eseri olarak Bakan karşısına çıkarak övgüler aldı.

Bahşili ilçe si Kaymakam Harun Ersin Polat,Garnizon komutanı Ercan Erçayan,Emniyet müdürü Uğur Çelik,Belediye Başkanı İbrahim Uyar,Milli Eğitim Müdürü Sefa yet Özbek ve milli eğitim camiası tarafından sevinçle karşılanan ÇPL nin başarısı takdirle karşılanarak tebrikler yağmıştır.

 

 

 



Başlık

25.5°