Kırıkkale de öğrenciler okul yerine internet kefeleri tercih ediyor

Kırıkkale de öğrenciler okul yerine internet kefeleri tercih ediyor

İbrahim Akpınar /Kırıkkale (özel haber) Kırıkkale de Özel okullarda, özel dershanelerde eğer öğrenci okula gitmezse veya dersten kaçarsa okul yönetimi hemen öğrencinin velisiyle telefonla irtibata geçiyor.

Devlet okullarında ise öğrencinin devamsızlık HAKKI dolmaya başlayınca, evine teknoloji çağında iadesiz-taahhütsüz hatta zarfsız bir kâğıt gönderiliyor. O kâğıdın, doğal olarak veliden önce öğrencinin eline geçme olasılığı da çok yüksek. Bu işin çözümü de bulundu; okul günlerinde internet kefelere 18 yaşına kadar olanların, saat 19.00?a kadar girmeleri yasaklansa Yani suçlu yine internet kefeler. Okuldan kaçmayan, arkadaşlarıyla birlikte biraz eğlenmek için internet kefeye gitmek isteyen öğrencilerin suçu ne? Bazı valilerin kendi illerinde başlattıkları güzel çözümler var; öğrencilerin kimliklerine sabahçı-öğlenci ibaresini eklemek ve bu şekilde internet kefelere girişlerini engellememek veya güvenli internet kullanımı sağlayan internet kefelere 'Çocuk dostu güvenli internet' yazılı logoların asılmasını sağlamak.
Arkadaşlar aslında bu işin böyle çok mantıklı çözümleri var. Devlet okullarında da anında telefon edilmesini sağlamamız lazım. Bizim birlik olup bu çözümleri uygulamaya geçirmek için elimizden geleni yapmamız gerek.  Kırıkkale de bulunan okullarda öğrenciler sabahın ilk ışıklarında okul yerine internet cafelere giderek zamanlarını burada harcıyorlar acaba veliler çocuklarını gerçekten okula gidip gitmediğini takip edebiliyorlar mı? hal böyle olunca öğrencini devamsızlığı dolasıyla okuldan atılma gibi bir risk doğmaktadır bu nedenle velilere çok büyük görevler düşmektedir bizden hatırlatması

 



Başlık

25.5°